Política

judicial

El TSJC assumeix el cas de Vergés per la vacunació dels policies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha assumit la investiga contra l’exconsellera de Salut Alba Vergés per les denúncies de retard en la vacunació per la Covid a agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, a en espera de si manté la condició d’aforada en la propera legislatura. Aquest fet però només es produiria si, per exemple, fos nomenada consellera ja que no tindrà acta de diputada. Segons informa l’agència Efe, el TSJC ha adoptat aquesta decisió d’acord amb el criteri de la Fiscalia, després que el titular del Jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona va concloure que Vergés va participar en la decisió “discriminatòria” de deixar en suspens la vacunació a als agents dels cossos estatals pel seu “menyspreu” cap a ells

El TSJC va assumir la causa de Vergés a mitjans d’abril passat després de rebre l’exposició raonada del jutge d’instrucció, que va elevar el cas a l’alt tribunal català donada, aleshores si, la condició d’aforada de l’exconsellera. En cas que finalment Vergés no seguís com a aforada, la seva causa tornaria amb tota probabilitat a l’esmentat jutjat, que manté com a imputats diversos dels seus excol·laboradors en Salut. Segons aquest jutjat, el retard en la vacunació per la covid-19 als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya va ser “arbitrària, il·legal, injusta i discriminatòria” i a més també va ser “irraonable i inexplicable”, de manera que “només troba una explicació en sentiments de menyspreu cap a col·lectius de funcionaris per estar integrats en cossos nacionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia