Societat

societat

Reforça la policia local amb 23 agents per lluitar contra la sensació d’inseguretat

És la incorporació més important dels darrers 15 anys

També es crearà una unitat de delinqüència urbana

Manresa incorporarà 23 nous policies i crearà una unitat de delinqüència urbana per lluitar contra la sensació d’inseguretat que, segons l’alcalde, Marc Aloy, hi ha entre la ciutadania. D’aquesta manera, la ciutat fa el reforç més gran dels últims 15 anys i superarà el centenar de policies, una dada que no s’assolia des de fa dues dècades. Per Aloy, es tracta “d’un pas important”: “No ens podem permetre que hi hagi algú que tingui por de passejar pel carrer”. La sensació d’inseguretat va ser una de les preocupacions que la ciutadania va fer arribar més durant la darrera campanya de les eleccions municipals. Per això, l’Ajuntament ha decidit posar en marxa una bateria de mesures per millorar la seguretat i el civisme. Segons l’alcalde, la ciutat s’enfronta a “nous reptes” i, per això, assegura, cal tenir una policia preparada i especialitzada per fer-hi front. Entre ells, ha explicat, preocupa l’existència de grups de joves “escolaritzats i que van a l’Institut, que utilitzen la violència com a manera de viure”. En aquest sentit, l’alcalde considera que cal fer prevenció. Per altra banda, les agressions sexuals, “que han crescut moltíssim en els últims anys”, també és una qüestió que preocupa.

Entre les mesures que s’aplicaran, a banda de l’ampliació de la plantilla, hi ha la creació d’una unitat de delinqüència urbana amb agents vestits de paisà, i la instal·lació d’11 noves càmeres de videovigilància que se sumen a les 14 que ja hi ha. També s’incorporarà un gos policia i tres drons. A més, es preveu que, al llarg del mes de juny, es posi en marxa la comissaria compartida amb Mossos d’Esquadra al passeig de la República, que permetrà oferir un servei més proper a la cituadamia. Tot plegat, per l’alcalde de Manresa, “és un pas important”: “Feia molts anys que a Manresa no s’incorporaven tants policies de cop i hem fet un esforç econòmic molt important”, ha subratllat l’alcalde, qui ha afegit que “no podem desatendre aquesta preocupació”.

El reforç arriba en un moment en què Manresa supera els 80.000 habitants.Tot i que els fets delictius han crescut, la ciutat se situa 14 punts per sota de la mitjana catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia