Societat

SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

L’augment de l’oferta gastronòmica a la ciutat de Girona ha ampliat el ventall a l’hora de dinar, també en època de Temps de Flors. Tres restauradors consultats per aquest diari valoren de manera desigual l’efecte que té la mostra floral de nou dies en els seus negocis. “És el pitjor any dels dotze que soc aquí”, afirma el propietari del Divinum, Joan Morillo. Però en canvi Xevi Vargas, responsable de sala del restaurant Indigo, està més satisfet. “És una setmana que esperem i l’activitat puja més que una setmana normal. Hem de reforçar el personal.”

Els organitzadors de Temps de Flors han adaptat els muntatges a la sequera amb flors de secà i, com l’any passat, dipòsits d’aigua pluvial. Alhora molts restaurants modifiquen l’oferta i preparen un menú de Temps de Flors, que oscil·la entre els 18,5 i els 32 euros, segons una ullada feta en tres establiments al carrer dels Mercaders divendres al migdia. No és el cas del Divinum, del carrer de l’Albereda, al Barri Vell. “Abans el cap de setmana hi havia llista d’espera, ara no”, comenta. Amb menús de 70 euros, el restaurador admet que no són un establiment que esperi la mostra floral. Considera que la seva millor època sol ser entre finals d’abril i principis de maig, pels congressos que es fan a Girona, les festes de Nadal, just abans de Reis, i l’agost, “que és bo”.

L’anàlisi que fa Morillo sobre la mostra floral i l’efecte en la restauració és que s’ha ampliat tant l’oferta –fa esment de locals dels carrers dels Mercaders o dels Ciutadans i de la plaça de la Independència– que ara ja no hi ha les imatges d’anys enrere de gent fent cua per aconseguir una taula.

Per sota del que s’esperava

Molt a prop del Divinum hi ha l’Arròs9, que ha obert una nova etapa fa un any i mig al carrer de la Ginesta, a tocar de la plaça de Catalunya. Un dels seus responsables explica: “L’any passat va anar molt bé, però aquest no tant. No ha respost a les nostres expectatives.” Ho atribueix, entre altres raons, a la pluja i a les avaries dels trens. Diu que hi ha hagut cancel·lacions de gent que venia des de Barcelona. En canvi al restaurant Indigo, que forma part de l’hotel Carlemany però que obre per a aquells que no en són clients, reconeixen que és una setmana de “molta intensitat”: “Treballem moltíssim amb els passants i amb gent de l’hotel, que s’està un parell de dies a Girona i s’hi allotja”, explica Xevi Vargas, responsable de sala. Aquest local té “repetidors” d’altres anys per Temps de Flors i funciona amb gent que fa reserva. Vargas explica que, tot i ser més allunyat del Barri Vell, el seu establiment rep molts visitants de la mostra.

Pluja matinal

La pluja va fer acte de presència ahir al matí a Girona, però, igual que divendres a la tarda, no va espantar els visitants, que un dia més van omplir a vessar els espais del Temps de Flors. A la tarda, però, tot i els núvols, no va ploure i es van poder dur a terme els actes previstos a l’aire lliure: concerts, el mercat de les flors de la Rambla... A cobert i al matí, a la biblioteca Ernest Lluch la deessa Flora i el petit Tulipà van fer les delícies dels infants explicant amb versos de Joana Raspall els perfums de primavera. Activitats d’aroma floral, doncs, per a tots els gustos i edats.

Un cap de setmana ple de música

Girona s’ha omplert de música aquest últim cap de setmana de Temps de Flors. A la recta final del festival Girona A Cappella –ahir amb els mallorquins Cap Pela i el senegalès Faada Freddy i avui, com a cloenda, el trio novaiorquès T.3, a la plaça de la Independència– se suma la intensa programació del Pati Cultural a la Casa de Cultura de la Diputació, on ahir van actuar Sotrac, Bivac i el Col·lectiu La Moderna, i avui hi haurà, des del migdia, l’obra de teatre Spoiler, a càrrec d’alumnes d’El Galliner, i les actuacions del raper afrocatalà Babaflow amb B Lion i el grup gironí Mapapi i una mostra de veus de l’escola ERAM. D’altra banda, ahir al vespre els cantaires de l’Associació Messies Participatiu van actuar a la basílica de Sant Feliu, on avui també tindrà lloc el X Concert de Corals Solidari (20 h), amb els cors Maragall, Sol Ixent i Joventut del Gínjol, per ajudar els malalts que pelegrinen a Lourdes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia