Urbanisme

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona que haurien d’haver passat inspeccions no ho han fet

Un 93% dels immobles revisats tenien deficiències, segons el col·legi d’aparelladors i arquitectes

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) ha alertat que un 80% dels edificis del Camp de Tarragona que haurien d’haver passat la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) no ho han fet, regons recull ACN. Les estimacions del col·legi apunten que, des que va entrar en vigor el decret que regula les ITE el 2012, dels quasi 120.000 immobles que haurien d’haver estat revisats tan sols ho han estat uns 24.000.

A més, dels edificis inspeccionats entre el 2023 i el 2024, un 93% van presentar deficiències, principalment a les façanes i cobertes, però també a l’estructura. Per ciutats, a Tarragona s’han inspeccionat un 65% dels edificis que ho haurien d’haver fet. El percentatge, però, és menor en altres localitats. Així, a Reus la xifra és del 30%, un 25% a Cambrils o un 28% a Montblanc.

Amb la seva alerta, el COAATT vol “posar en evidència la manca d’implantació de la inspecció tècnica” i la “poca eficàcia de les campanyes informatives realitzades”. L’entitat ha lamentat que el seguiment del compliment fet pels ajuntaments “ha estat molt baix”. També ha destacat “que no s’ha imposat cap sanció a cap propietari per no passar la ITE” i que no s’han fet campanyes d’ajudes per finançar les inspeccions. El col·legi recorda que tot plegat passa en un context on s’han detectat “problemes sistèmics a l’estructura en edificis de Badalona o Santa Coloma de Gramenet”. Segons les xifres recollides pel col·legi, a Torredembarra, Cunit o l’Hospitalet de l’Infant tan sols han passat l’ITE un 5% dels immobles que ho haurien d’haver fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia