Política

Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Rafah i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

El ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, adverteix “enemics i amics” que Israel aconseguirà els seus objectius

Els gabinets de guerra i de seguretat analitzaran la decisió dels Estats Units de suspendre l’enviament de bombes i munició

El govern israelià assegura que res farà canviar els seus plans sobre Rafah, ni l’advertència del president dels Estats Units, Joe Biden, que aturà l’enviament de bombes i munició i si envaeix la ciutat del sud de la Franja de Gaza, que acull més d’un milió i mig de palestins que no tenen cap altre lloc on anar.

Tot i que encara no hi ha hagut una resposta formal a l’advertència de Biden, el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, hi ha replicat de manera indirecta però entenedora amb vídeo difós als seus canals. En una declaració amb motiu del proper aniversari de la guerra de la guerra arabo-israeliana de 1948, el cap de govern ha afirmat que “estem decidits i estem units per vèncer els nostres enemics i a aquells que volen destruir-nos”. “Si necessitem estar sols, estarem sols”, ha afegit el polític, en un missatge velat als EUA. Netanyahu ha recordat “fa 76 anys, érem molt pocs contra molts” i “hi va haver un embargament d’armes a Israel”. “Avui som molt més fots”, ha reblat.

Netanyahu, havia compartit prèviament un fragment d’un discurs que va pronunciar el 5 de maig i que sembla també una resposta velada als Estats Units. Al vídeo, tornat a penjar avui a les xarxes socials, Netanyahu hi afirma que “res impedirà Israel defensar-se”. “Si hem de lluitar sols, lluitarem sols”, diu el missatge en el qual el primer ministre israelià assegura que ha enviat un missatge als líders del món. “Cap decisió de cap força internacional evitarà que Israel es defensi”, adverteix el mandatari israelià.

Els gabinets de guerra i de seguretat es reuneixen avui per analitzar la decisió de Biden. No hi ha reacció oficial, però indirectament tant el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, com el seu ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, també han replicat de manera velada al mandatari nord-americà.

Gallant ha advertit els “enemics d’Israel i els seus millors amics” que l’exèrcit aconseguirà “els seus objectius”. “L’Estat d’Israel no potser sotmès. Ens mantindrem ferms, assolirem els nostres objectius, colpejarem Hamàs, destruirem Hezbol·là i portarem seguretat”, ha afirmat Gallant aquest dijous en el seu discurs en durant una cerimònia en la vigília de la celebració del Dia dels Caiguts.

Molt més directes han estat els ministres d’extrema dreta i colons Bezalel Smotrich i Itamar Ben Gvir. Smotrich, que és el titular de Finances, ha afirmat que tal com fa 76 anys, “aconseguirem la victòria total en aquesta guerra” malgrat la decisió del president Biden de suspendre l’enviament d’armes. “Senzillament no tenim alternativa, ja que aquesta és una guerra existencial i qualsevol altra opció que no sigui una completa victòria posa en perill l’existència de l’Estat jueu”.

Smotrich ha defensat que la guerra ha de continuar fins que “Hamàs sigui completament eliminat i els nostres ostatges tornin a casa”. “Això inclou conquerir Rafah completament més aviat que tard”, ha aclarit.

Ben Gvir, que és ministre de Seguretat Nacional, ha reaccionat amb un missatge breu però incisiu: els noms de “Biden” i “Hamàs” amb la icona d’un cor al mig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

El ple aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona