Política

política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

Alerta que socialistes i Junts “si poden” es posaran d’acord, i reivindica l’obra de govern en l’acte central davant més de 1.500 persones

Rovira es fixa l’objectiu de “refer confiances” entre les forces independentistes

El president i candidat d’ERC, Pere Aragonès, ha reclamat aquest vespre que “cap vot catalanista” vagi al PSC el 12-M i es concentri tot en ERC, ja que en cas contrari es pot donar un pacte entre els socialistes i Junts. “Si poden, es posaran d’acord, ho hem vist moltes vegades en aquest últim any i mig al Parlament”, ha etzibat en l’acte central de campanya, davant més de 1.500 persones al Palau de Congressos de Barcelona, vingudes d’arreu del país. El president ha acusat els seus dos grans rivals electorals de tenir el “projecte únic” de desbancar-lo de la Generalitat, i ha repartit les crítiques. Al socialista Salvador Illa l’ha acusat d’abandonar el català al Parlament i en campanya -”i si poden ho faran a les escoles i el govern”, ha alertat- i d’encapçalar “el PSC més espanyolista de la història”, ja que amb ell de president seria la Moncloa qui “lideraria les institucions d’aquest país” amb un “govern tècnic” de Pedro Sánchez. “I això nosaltres no ho permetrem”, ha advertit. És clar que a Junts i a Carles Puigdemont també els ha acusat de ser “els de les retallades” i de tenir un “problema de lideratge” per la indefinició al voltant de Hard Rock o la regulació dels preus del lloguer, a més de no creure’s la unitat que prediquen, ja que “quan ells no estaven al capdavant, per la porta de darrere intentaven pactar una moció de censura per fer caure aquest govern”. Aragonès, precisament, s’ha mostrat orgullós de l’obra de govern, que “ha valgut i valdrà la pena”, i s’ha volgut envoltar de tots els consellers a dalt de l’escenari per tancar l’acte. “Vull continuar sent president per aconseguir el referèndum reconegut per la comunitat internacional, el finançament singular i la defensa de l’estat del benestar i el català”, ha proclamat enmig d’un auditori ardit, amb què ERC vol injectar-se de moral per mirar de revertir unes perspectives que no li són favorables. “També som aquí aquesta vegada per aixecar les enquestes”, havia subratllat precisament el president del partit, Oriol Junqueras. “En qualsevol lloc del món i de la història un govern que presentés aquest currículum arrasaria”, ha subratllat, després de recordar el bon moment de l’economia i els rècords en inversió en el sector públic.

Rovira, per refer ponts

Abans, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que ha intervingut en directe des de Suïssa amb el diputat Ruben Wagensberg, ha reclamat que la llei d’amnistia ha de tenir “també” l’objectiu de “refer ponts entre independentistes”. “No volem un moviment esgotat, volem una majoria independentista social viva, volem refer confiances”, s’ha proposat, abans de proclamar que “el procés d’autodeterminació no s’ha acabat” i instar a “generar les condicions” per fer possible el seu exercici. “Ho volem tornar a fer”, ha subratllat.

En l’acte també hi ha participat el candidat de Bildu a les últimes eleccions basques, Pello Otxandiano, que ha proclamat l’aliança perenne entre ambdues forces, i entre ambdues nacions. “No existeix un problema català o un problema basc, existeix un problema espanyol, que és incapaç de reconèixer i gestionar el seu caràcter plurinacional de forma democràtica”, ha etzibat, mentre ha constatat que, per solucionar-lo, en els propers anys “almenys una part del camí” l’hauran de fer junts tots dos moviments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia