Política

Política

Illa veu la victòria del 12-M com un “gran pas” cap a una Catalunya “sense bàndols”

El primer secretari del PSC envia una carta a la militància sense referència a possibles pactes i anunciant un acte amb Pedro Sánchez aquest dissabte a Barcelona

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que la victòria socialista de les eleccions del 12-M por representar un “un primer gran pas” que permet la possibilitat “d’obrir una nova etapa” a Catalunya “sense bàndols ni blocs”. En una carta dirigida a la militància en què no fa referència a possibles pactes ni a la investidura, Illa qualifica el resultat del PSC de “magnífic” i reitera alguns dels missatges que ja va enviar durant la nit electoral, posant èmfasi en que per primer cop en la història dels socialistes catalans han guanyat “en vots i en escons”. També llegeix els resultats com un “reconeixement” a les polítiques dutes a termes pel govern espanyol de Pedro Sánchez, que s’han basat, segons insisteix en “el diàleg i la convivència”.

Uns resultats que, segons destaca els ha fet ser la primera força en 170 municipis, un 71,4% del cens electoral, i que ha de permetre, segons afirma, que Catalunya pugui “tornar a ser sinònim d’estabilitat, diàleg i progrés”.

El líder del PSC agraeix el “compromís i responsabilitat” dels militants del partit sense els quals “la victòria no hauria estat possible” i els anuncia la celebració d’un acte al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, per agrair aquest suport el pròxim dissabte 18 de maig amb la presència de Pedro Sánchez, i de la candidata del PSOE en les eleccions europees, Teresa Ribera.

“Moltes gràcies, companyes i companys, per haver-nos ajudat a arribar fins a aquí”, agraeix Illa, que remata la carta, assegurant que “la millor Catalunya està per arribar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del nord

Claudia Sheinbaum guanya les eleccions i serà la primera dona presidenta de Mèxic

barcelona
Eleccions europees

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic vota en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona