Salut

Salut

Les obres del nou edifici principal de l’Hospital Joan XXIII començaran a finals d’any

La Generalitat licita els treballs per prop de 250 milions

Tindran una durada de 40 mesos

El govern ha licitat les obres de construcció del nou edifici principal de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i de les instal·lacions necessàries amb un pressupost de 249.369.000 euros. Es preveu que el treballs comencin a finals d’aquest 2024 i que tinguin una durada de 40 mesos. Aquesta obra suposa el pas previ a l’arrencada de la següent fase del macroprojecte d’ampliació del parc sanitari. “El nou pas engegat evidencia l’aposta ferma del govern pel sistema públic de salut i per la millora de la qualitat assistencial d’un hospital de referència; el full de ruta continua el seu curs, sense aturar ni alterar l’activitat”, segons ha afirmat en un comunicat la gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau.

Segons descriu el departament de Salut, l’edifici principal, de 75.833,50 m² de superfície, acollirà, serveis assistencials. S’articularà a través d’un vestíbul lineal on confluiran els accessos, quedant a l’est els serveis ambulatoris i a l’oest, el “CORE”, on es durà a terme l’activitat d’alta tecnologia i les unitats d’hospitalització. Es preveu que el nou espai tingui dos nivells soterrats, planta baixa i nou més en alçada. A més, entre els diversos treballs previstos, el projecte inclou l’ampliació de l’edifici de la central d’energies existent i la reforma a l’edifici C, el d’Urgències, on s’adequarà l’àmbit de l’antic accés per incorporar-hi zones d’atenció al pacient i de diagnosi per la imatge.

Edifici pont

La licitació del nou edifici principal es produeix mentre les obres de construcció de l’edifici pont entren en la recta final. De fet, Salut preveu finalitzar els treballs aquest trimestre. Aquestes noves instal·lacions acolliran una sala d’espera d’Urgències, les admissions, triatge i el control de seguretat. Amb aquest edifici, el projecte global de transformació de les instal·lacions sanitàries preveu unir l’actual hospital amb el futur equipament. Coincidint amb aquestes obres, s’ha treballat en la reordenació de l’àrea de materno-infantil per concentrar el servei a la quarta planta, a més de l’hospital de dia pediàtric per a tractament de llarga durada. L’àrea d’hospitalització obstetrícia estarà operativa el trimestre vinent com a pas necessari per reubicar els pacients de pediatria i iniciar les obres dels nous paritoris.

L’ampliació del Hospital Joan XXIII és el projecte més destacat del departament de Salut a l’àrea de Tarragona no només pel que fa a la inversió que suposa sinó també perquè és l’eix vertebrador del procés de transformació dels serveis sanitaris al camp de Tarragona. El projecte del nou Joan XXIII es va presentar l’any 2021 quan hi havia al capdavant de la conselleria Alba Vergés. En els seu moment, ja es va afirmar que havia de ser el “buc insígnia de tots els dispositius assistencials del territori” ja que es volia construir “un centre modern i més eficaç per les necessitat futures”. El centre hospitalari ha continuat funcionant mentre es desenvolupava la primera fase dels treballs d’ampliació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]