Educació

educació

El personal d’atenció educativa fa vaga per demanar la reclassificació professional

El personal d’atenció educativa (PAE) fa vaga aquest dijous i unes 500 persones, segons els organitzadors, han portat les seves reivindicacions fins a les portes del Departament d’Educació. La vaga l’han convocat els sindicats USTEC·STEs (IAC) i CGT i hi estan cridats uns 3.000 treballadors. Els concentrats, segons informa l’ACN, han encartellat el Departament, han lluït missatges com Reclassificació ja i han tallat el trànsit a la Gran Via per manifestar-se. Denuncien que el personal d’atenció educativa es troba classificat al VI Conveni col·lectiu del personal laboral de la Generalitat en una categoria inferior de la qual els pertocaria i això els penalitza econòmicament. Per això, reivindiquen, entre altres, la reclassificació professional.

En concret, els educadors d’educació especial (EEE), tècnics especialistes en educació infantil (TEEI), integradors socials (TIS) i auxiliars d’educació especial (AEE) es troben classificats al VI Conveni col·lectiu en la categoria C1 i demanen passar a la categoria B. Els fisioterapeutes, d’altra banda, estan en la categoria B i demanen estar classificats com a A1. Els sindicats consideren que amb la reforma de la LOE les titulacions que tenen aquests professionals haurien de fer-los pujar de categoria, ja que el títol de Tècnic Superior passa a ser considerat com a títol superior al mateix nivell que l’educació superior, com els estudis universitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.