Societat

societat

Un nou cercador permet buscar residències i conèixer el temps d’espera

Drets Socials posa en marxa una web amb uns 1.800 centres

El Departament de Drets Socials ha presentat avui un cercador web d’uns 1.800 centres per a la gent gran a Catalunya i on es pot consultar el temps mitjà d’espera per accedir-hi. Es tracta del web https://dretssocials.gencat.cat/cercadorresidencies on es poden trobar no només residències sinó també habitatges tutelats, centres de dia i serveis d’àmbit rural (SAIAR), tant amb places públiques com privades o privades amb prestació econòmica vinculada (PEV).

Des del departament han explicat que el 40% de les residències amb places públiques, concertades o amb PEV tenen un temps mitjà d’espera de menys d’un any; el 42%, d’entre un i tres anys i el 17%, de més de tres. Actualment hi ha unes 12.000 persones a Catalunya que han demanat una plaça residencial i no en tenen.

Durant la presentació, que ha anat a càrrec del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i la directora general d’Autonomia Personal, Marta Segura, el conseller ha destacat que amb el nou servei “facilitem el servei a la ciutadania, treballem pel dret de les persones a decidir on volen ser ateses i fem un esforç en transparència i en situar el Departament al segle XXI”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia