Societat

societat

La Fiscalia no veu indicis de delicte en la polèmica campanya T-Drogues

Advocats Cristians va presentar una querella perquè creu que s’incentiva el consum de cocaïna

La Fiscalia no veu indici de delicte en la polèmica campanya T-Drogues impulsada per la Federació de Casals de Joves de Catalunya per recomanar el consum de cocaïna sense riscos. L’associació Advocats Cristians va denunciar-la per “promoure” els estupefaents i son molts els professionals, com ara el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, o el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, que també l’han censurat. Segons han explicat a Efe fonts judicials, la Fiscalia ha remès ara un informe a la titular del jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona on s’oposa a què s’admeti a tràmit la querella d’Advocats Cristians.

La Federació de Casals de Joves, que agrupa diferents organitzacions juvenils, va llançar aquesta campanya al 2021. Recomanacions sobre el consum amb frases com “Neteja el nas després de cada viatge” o “pica el que vagis a prendre” van generar estupefacció en molts col·lectius, com ara el sanitari. L’empresa Energy Control, que ha assessorat la polèmica campanya, va defensar la seva proposta dient que s’havia tret de context”, ja que es tracta d’una iniciativa “dirigida a un públic objectiu format per persones consumidores i no a la població general”, informa l’ACN. En aquest sentit, va recordar que la campanya té més de tres anys i que fins ara no havia sorgit cap problema perquè només s’havia fet arribar a persones amb les quals “els missatges de prevenció universal ja no funcionen”.

En la seva querella, Advocats Cristians remarcava que, malgrat reconèixer l’existència de riscos en el consum de drogues, la campanya no ho desaconsella. “Comprovem que es realitzen orientacions perquè els ciutadans, especialment els joves, procedeixin al consum de drogues d’una forma segura, sembla donar a entendre que el consum de drogues és bo i els seus riscos no són importants ni provoquen prou mal sempre que hi hagi cert control o s’apliquin determinades mesures”, destacava. “Campanyes poc afortunades com aquesta posen de manifest un dèficit notable de seny i rigor per prevenir problemes de salut tant greus com els derivats del consum de drogues”, denunciava el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, fa uns mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia