Societat

societat

Els Miquelets tornen a desembarcar a la platja d’Arenys

Els arenyencs fa deu anys que reviuen per aquestes dates els fets ocorreguts a les seves costes el 1714 amb el desembarcament del coronel Ermengol Amill durant la guerra de Successió. Com es tradició el diputat militar desembarcarà a la platja d’Arenys des de l’Odina, la nau de vela llatina que s’ha convertit en el buc insígnia de la Marina catalana.

Pel que fa a la recreació, els soldats arribaran demà i iniciaran el muntatge del campament. Les primeres maniobres nàutiques es podran veure a la tarda i a dos quarts de set tindrà lloc la batalla on els fusellers s’enfrontaran a pocs metres d’on va estar ubicada la Torre de Mar, a la desembocadura de la riera.  La trobada convida a participar els veïns que vestits d’època formen part de la recreació. A l’acte hi participaran una trentena de fusellers de Miquelets de Catalunya i membres de Moià 1714.

Diumenge al matí els soldats maniobraran per donar suport al desembarcament de l’Amill. La flota sortirà del port i a dos quarts de dotze començarà el desembarcament del coronel a la platja d’Arenys. En acabar hi haurà un acte commemoratiu de l’any Desvalls que s’ha proclamat enguany per celebrar els 300 anys de la mort d’Antoni Desvalls,  Marquès del Poal, màxim comandant de l'anomenat exèrcit exterior.

La crònica dels fets

Aquestes jornades de recreació històrica destaquen pels elements nàutics i mariners que recorden la importància del paper que va tenir la Marina de Llevant durant el setge de Barcelona (1713-1714). Les dates escollides al maig rememoren el Corpus de 1714, quan va tenir lloc l’enfrontament del sometent arenyenc i les tropes borbòniques que va provocar una vintena de morts de civils d’Arenys de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]