FUTBOL. MIC 2010

El MIC, a llarg termini

El bon funcionament del torneig augura continuïtat a la demarcació

L'organització confia renovar el contracte, que expira l'any que ve

Juanjo Rovira
DIRECTOR DEL MIC
«El contracte acaba l'any que ve, però segur que no hi haurà cap tipus de problema per renovar-lo»
«Estem molt satisfets amb el torneig, només cal veure els comentaris que ens han fet i els resultats de les enquestes, que han estat del tot satisfactòries»
«El torneig demostra la gran competitivitat que té, ja que als equips favorits cada cop els costa més guanyar els seus rivals»
1,5
MILIONS D'EUROS
de pressupost ha mogut el MIC en el seu desè aniversari.

El futur del MIC a la demarcació no sembla perillar de cap manera. «El torneig està cada any millor i n'estem molt satisfets. L'acord perquè el torneig es disputi a les comarques gironines és fins l'any que ve, però segur que no hi haurà cap problema per renovar-lo, ja que tot va sobre rodes. De fet, ja n'hem començat a parlar», afirma Juanjo Rovira, director del torneig.

Després de cloure la desena edició, s'ha tornat a demostrar que es tracta d'un torneig consolidat i se li augura un gran futur. Rovira ha fet balanç de l'esdeveniment i ha tret conclusions molt positives. «Només cal veure els comentaris que ens han fet i els resultats de les enquestes que hem realitzat, que han estat del tot satisfactòries; per tant, la valoració general del torneig no pot ser res més que molt bona.» Rovira també ha destacat que la durada dels partits –dues parts de 25 minuts cadascuna en totes les categories– ajuden a fer un torneig amb partits més vius i amb més ritme i de moment ha descartat augmentar el temps de joc: «Hem de recordar que els equips que arriben a la final juguen fins a set partits, amb l'esforç que això comporta», explica Rovira, que subratlla el mèrit dels participants en les finals de Palamós: «Hi ha hagut partits molt disputats i qualsevol equip podia arribar a les finals. N'és un bon exemple l'equip infantil del Girona, capaç d'arribar a la final.»

Un altre cop, una gran assistència.

En la desena edició del MIC, ha tornat a haver-hi una gran assistència de públic. Les grades del Nou Municipal de Palamós van presentar un ple absolut tant en la jornada d'inauguració com en la final, i en la resta de terrenys de joc també hi va haver una gran afluència, sobretot en les semifinals de dissabte. No hi van faltar entrenadors, responsables de futbol de base i observadors, que van estar molt atents a les evolucions de les noves promeses que cada any fan gaudir a tots els aficionats del futbol.

Més difícil per als favorits

Cada cop més es veu més la competitivitat dels equips. Ja no hi ha tanta diferència entre els conjunts més potents i amb més cartell respecte als altres equips, teòricament més modestos. Les dues seleccions del Brasil, tot i assolir els títols que se li van resistir en la novena edició, van haver de suar de valent, tant en l'accés a la final com en el partit decisiu (els cadets van guanyar per penals i els juvenils, amb un gol en l'últim minut). I el Barça va quedar sense cap trofeu tot i aspirar-ne a dos. Entre les notes positives, hi ha el primer títol de l'Aspire i la presència en una final (la d'infantils) del Girona.

Augment de la cobertura televisiva

Ja feia força temps que els dirigents del MIC hi anaven al darrere i aquest any ho han aconseguit amb molt bons resultats. Les finals del torneig s'han pogut veure per diverses cadenes: Televisió de Catalunya, Barça TV, TV Girona, Canal Català, Teledeporte i Canal Plus. Aquesta última tenia fins l'any passat l'exclusiva del torneig, tot i que emetia les finals en fals directe. La nova distribució dels canals de televisió ha fet que el MIC guanyi popularitat i ressò mediàtic arreu i que, d'aquesta manera, els espectadors tinguin un ventall més ampli per poder veure i gaudir de les noves promeses del panorama futbolístic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.