El Consell de la Selva lloa els Mossos però exigeix a Interior que els doti de més recursos

La policia catalana va fer un miler de detencions a la comarca i va resoldre la meitat dels casos coneguts durant el 2009

El president del Consell Comarcal de la Selva i exalcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, va demanar ahir al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya més recursos a l'àrea policial de la Selva. «Demano a la conselleria d'Interior que reforci amb tots els agents necessaris l'ABP de la Selva litoral perquè pugui treballar en les condicions més òptimes per desenvolupar amb garanties la seva tasca per vetllar tant per la seguretat dels ciutadans com per la seva pròpia seguretat», va dir Gironès, que va lloar, però, la feina feta per tots i cadascun dels agents que operen a la comarca. «Als agents se'ls han de donar totes les eines tant de personal com d'infraestructures perquè sentin reconeguda la seva feina i perquè els ciutadans se sentin orgullosos de tenir una policia modèlica», afirmava el president del Consell Comarcal de la Selva. Gironès va explicar que aquest és el sentir de molts dels alcaldes de la comarca que «han expressat les seves preocupacions per una suposada manca de seguretat als seus municipis». Tot i així, Gironès va lloar la tasca dels Mossos d'Esquadra i va remarcar que la Selva és una comarca que «té unes característiques especials: la part costanera, amb molta població i aplegada ben a prop, i la Selva interior, amb molts municipis dispersos i disseminats amb masies, urbanitzacions i petits nuclis de població molt allunyats». Per l'exalcalde de Riudarenes, aquestes característiques «dificulten la presència continuada dels Mossos d'Esquadra i això pot donar una sensació d'abandonament».

Per la seva banda, l'inspector Francesc Cardús, cap de l'ABP de la Selva litoral, va fer públic que es van fer més de 10.000 intervencions per fets penals, entre delictes i faltes, durant el 2009. Aquesta dada situa la Selva com la segona àrea bàsica policial de la regió de Girona. Així mateix, Cardús va afirmar que es van fer un miler de detencions a la comarca de persones de diferents nacionalitats i que es van resoldre gairebé un 50% dels casos coneguts.

La seguretat, feina de tots

L'inspector també va elogiar els seus agents i va afirmar: «Estem davant d'una ABP activa, dinàmica; no ens arronsem, cada dia sortim amb ganes, amb il·lusió, per molt que plogui o nevi.» «Estem fent bona feina en el 15è aniversari del desplegament dels Mossos d'Esquadra a la Selva marítima», va dir Cardús, que va reconèixer que «la seguretat no és només exclusivitat de la policia, el treball en xarxa amb els agents socials, ajuntaments, educadors, amb altres cossos de policia és fonamental». «La seguretat és feina de tots», va sentenciar el cap de l'ABP de la Selva litoral.

k

Més imatges, a www.elpunt.cat

MOHAMED EL KALIFI

«Sense pensar-ho em vaig enfilar pels balcons»

m. BARRERA

Mohamed El Kalifi té 32 anys, és del Marroc i fa quinze anys que viu a Blanes. Ha estat condecorat per Interior per haver salvat un home i la seva mare de l'incendi que es va declarar al pis del carrer Cristòfol Colom, el gener de l'any passat. El noi es va enfilar pels balcons fins a arribar al quart pis, on hi havia l'incendi. Un mosso d'esquadra també va ser condecorat pel mateix.

–Com van passar els fets?
–«Jo estava prenent un cafè al bar de davant del bloc de pisos on es va originar l'incendi. Vaig veure que sortia fum i foc d'un quart pis i em vaig treure la jaqueta i vaig pujar pels balcons. Així vaig salvar la vida de l'home i la seva mare, que estaven a l'interior.»
–Com s'ho va fer per poder pujar quatre pisos a través dels balcons?
–«Sense pensar-ho. Vaig veure una dona que es podia morir perquè hi havia molt de foc i fum i vaig pujar.»
–Ho tornaria a fer?
–«Sí.»
MIGUEL PÁEZ

«Em vaig tirar a l'aigua en sentir la paraula auxili»

M. BARRERA

Miguel Páez té 30 anys i és de Montcada i Reixac. Ha estat condecorat pel Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per uns fets que van passar el març de l'any passat. Miguel Páez va salvar una nena d'11 anys que era a la desembocadura del riu Tordera, entre Malgrat i Blanes, i que se l'emportava el corrent de l'aigua.

–Què va passar?
–«Feia un passeig amb la meva dona per la platja entre Malgrat i Blanes, quan vam veure un grup de nens que s'estaven banyant i demanaven ajuda. Hi havia una nena que s'estava ofegant, i quan vaig sentir que demanava auxili em vaig tirar a l'aigua de seguida.»
–La situació era molt greu?
–«Sí. La nena s'havia empassat aigua i tenia hipotèrmia perquè l'aigua al mes de març encara és molt freda.»
–Com valora la condecoració (la mostra a la fotografia)?
–«Molt bé. Estic molt feliç, per mi és un orgull haver ajudat la nena.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.