Necrològiques

SOCIETAT

Mor Carola Miró, dona del president Torra

Tenia 58 anys i havia estat nou anys lluitant contra el càncer

Carola Miró (Barcelona, 1965), la dona del president Quim Torra, va morir ahir al vespre als 58 anys a l’Hospital Santa Caterina de Salt després de més de nou anys de lluita contra el càncer, segons ha comunicat l’oficina del polític. Va morir acompanyada del seu marit i dels seus tres fills, Carola, Guillem i Helena.

Miró va estudiar magisteri a Blanquerna i era mestra a l’Escola Thau de Barcelona, un centre especialment compromès, com ella, amb la llengua i el país. Malauradament es va veure obligada a deixar les classes arran de la seva malaltia.

Els que la van tractar la van admirar per la seva bondat, entrega als altres, generositat, lluita i un amor incondicional per la família, els amics, els alumnes i la seva pàtria. Aquest va ser el seu tarannà fins al final al de la seva vida. Més enllà de ser la dona del 131è president de la Generalitat de Catalunya, va ser una activista cultural col·laborant en fundacions, associacions i voluntariats diversos.

La família Torra i Miró vol expressar explícitament que està profundament agraïda per la professionalitat i el tracte humà del personal mèdic i sanitari que ha atès i acompanyat la Carola al llarg de tots els tractaments i intervencions a les quals s’ha hagut de sotmetre per fer front a la malaltia. Així mateix, el Molt Honorable president vol enviar un missatge de força i coratge a totes les persones que estan lluitant contra el càncer.

D’acord amb la voluntat de Carola Miró, que sempre va ser una persona molt discreta i que va defugir qualsevol protagonisme, el comiat es farà amb els seus estimats en la més estricta intimitat familiar i sense servei de protocol.

El president Torra ha suspès els actes que tenia previstos per als dies vinents i facilita l’adreça de correu electrònic de la seva oficina, [email protected], per a qui vulgui fer arribar les seves condolences. La família Torra i Miró agraeix les pregàries i les mostres d’afecte i condol que està rebent i lamenta no poder-les respondre individualment.

Torra, polític, advocat, editor i escriptor, va ser president de la Generalitat des del 17 de maig de 2018 fins al 28 de setembre del 2020. Havia estat un dels impulsors de la Crida Nacional per a la República. Va ser membre del consell permanent de l’Assemblea Nacional de Catalunya i vicepresident d’Òmnium Cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]