Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 41 anys Roger Ricart, un dels grans referents de la cultura popular a Sant Cugat

Va ser president dels Diables i fundador de la Coordinadora d’Entremesos de Cultura Popular i Tradicional

L’activista cultural de Sant Cugat Roger Ricart i Ivern (1982, Chicago) va morir ahir als 41 anys a causa d’un càncer. Va ser president dels Diables de Sant Cugat entre el 2019 i el 2023 i un dels joves més emprenedors en a cultura popular de la ciutat. Va ser el pregoner de la Festa Major del municipi el 2010 i l’Ajuntament ha penjat una nota a la xarxa X expressant el condol per la pèrdua d’un dels veïns més coneguts de la vila.

Els Diables de Sant Cugat han fet una emotiva nota de condol en l’adéu del seu company: “Amb profunda tristesa, us fem arribar el comunicat més difícil que mai no voldríem haver enviat. Avui ens ha deixat el nostre estimat Roger, qui ha estat part insubstituïble de la nostra entitat, deixant un buit impossible d’omplir. El seu record serà sempre ben present entre nosaltres, en cada espurna, en cada ritme, en cada ball. Estenem els més sincers condols a la família i amics, en aquests moments de dolor.”

També va ser el fundador de la Coordinadora d’Entremesos de Cultura Popular i Tradicional, que ha recordat la figura del seu company: Per molts de nosaltres ha estat i seguirà sent un gran amic i un exemple a seguir, ja que fins l’últim moment s’ha mostrat fort, valent i optimista. Sabem que ell vol que celebrem la vida, que gaudim de la cultura i que fem festa. Això no treu, però, que vulguem fer arribar el nostre escalf i condol a la seva família i amics més propers.”

Ricart va formar part de la Comissió de la Festa Tardor, la Comissió de Carnaval, els Gausacs i els Castellers de Sant Cugat, a banda de contribuir a l’organització de diferents festes populars, com l’Encabronada, segons informen els mitjans locals Cugat.cat i Tot Sant Cugat.

Tot i que va néixer als Estats Units a Illinois, va arribar amb la família de ben petit a la ciutat. Feia de professor de ciències a l’Institut Cultural del CIC de Barcelona després d’haver-se llicenciat en Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Una de les seves grans aficionats era el submarinisme. Havia fundat el grup “Pescadors de bombolles” i també havia estat implicats en grups de música de la vila.

Ell mateix va recuperar i impulsar el projecte Cims contra el càncer, vinculat al Club Muntanyenc, un cop se li va detectar la malaltia. L’objectiu era donar a conèixer la rellevància de l’exercici físic en pacients oncològics.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquesta tarda a les 17 h al Monestir de Sant Cugat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]