Economia

turisme

L'associació de càmpings ja té central de reserves i entra a les xarxes socials

El 90% de les sol·licituds que rep el sector ja es fan per internet i es vol potenciar aquesta línia

La web permet accedir a l'oferta de 80 establiments

L'Associació Càmpings de Girona ha posat en marxa una nova web que té com a principal novetat una central de reserves interactiva, que permet a l'usuari triar entre l'oferta d'una vuitantena d'establiments. Amb un domini més internacional (campingsingirona.com), la web està connectada directament amb els establiments, de manera que la reserva de parcel·les o bungalous es fa en temps real. “Actualment, el 90% de les reserves ja es fan per internet. Als càmpings gairebé no rebem cartes ni faxos. Aquest portal és clau per afrontar el futur del sector”, va explicar ahir el president del gremi, Josep M. Pla.

A part, la central de reserves és interactiva: un cop feta la primera reserva, el campista tindrà un compte per accedir a un espai on podrà opinar sobre les seves estades, valorar els càmpings, acumular un historial de reserves per obtenir descomptes i rebre ofertes periòdicament, entre altres.

Càmpings 2.0

A part de la nova web, l'associació ha decidit ser present en les xarxes socials com Facebook, Twitter, Flickr, YouTube o Tuenti i ha creat el seu propi bloc. És el que s'anomena ‘màrqueting 2.0', que permet arribar al públic estatal i internacional, conèixer les seves opinions, intercanviar fotos, vídeos, enllaços i fer arribar les ofertes i promocions dels càmpings arreu. “Són accions encaminades a incentivar la recuperació del sector. Hem apostat per la professionalització de l'associació i això ha representat un salt endavant i de qualitat”, va manifestar Pla.

L'Associació Càmpings de Girona va néixer el 1977 i representa 80 establiments, dels 118 que hi ha a la demarcació, que en nombre de places representa el 90% que hi ha a les comarques gironines (100.000 llits turístics i 4.000 bungalous). En total, Girona té el 25% de les places de càmping de l'Estat i l'associació és la més antiga dins la Federació de Càmpings d'Espanya.

Premi per a estudiants

L'associació també va presentar ahir la segona edició del premi Càmpings de Girona, dirigit bàsicament a estudiants –principalment de l'UdG, però no està tancat a la resta–. L'objectiu és presentar projectes que puguin respondre a una necessitat del sector. El premi, de 3.000 euros, es donarà a conèixer en l'assemblea anual del gremi, el setembre de l'any que ve.

LA XIFRA

80
càmpings
dels 118 que hi ha a la demarcació estan adherits a l'associació i ofereixen el seu producte a la nova web.

LA FRASE

Als càmpings ja gairebé no rebem cartes ni faxos. Aquest portal és clau per afrontar el futur
Josep M. Pla
President de l'associació càmpings de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.