VIDRERES (Selva)
7a Festa del Cava i el Salsafí i Festa Petita
Jornada festiva i culinària
El salsifí és el tubercle més típic de l'horta de la zona de Vidreres. No és estrany, doncs, que el municipi li dediqui una fira, en què el plats cuinats amb aquest producte es reguen amb una copeta de cava. La festa, organitzada per l'Associació de Comerciants i Empreses de Serveis de Vidreres (ACESV), començarà a les 9 del matí de diumenge amb la mostra i degustació de caves, tastets i tapes de productes locals i la botiga al carrer. A més, fins a les 11 del matí, qui ho vulgui podrà fer un bon esmorzar de forquilla i ganivet a base de pa amb tomàquet i botifarra amb salsafins dels carnissers de Vidreres, i postres. A més, a partir de les 10 del matí i fins a la 1 del migdia es podrà visitar la trobada de col·leccionistes de xapes de cava. La gran jornada festiva finalitzarà a les 2 del migdia amb el lliurament dels premis del VII Concurs de Cuina amb Salsafins a la innovació, al plat tradicional, i el guardó especial del jurat.
Tot i que la festa pròpiament dita és diumenge, el dia abans, dissabte, a les 6 de la tarda, es farà la presentació dels plats per al concurs de Cuina amb Salsafins, al Cafè de la Selis. Després de la cerimònia de degustació i deliberació del jurat del concurs, tancarà la jornada un gran tast de vins, a les 8 del vespre, al mateix local.