cultura

patrimoni

S'inaugura la torre de la Mixarda

La torre de la Mixarda acull el centre d'interpretació de les torres de guaita

La torre de la Mixarda, a Figuerola del Camp, acull el centre d'interpretació de les torres de guaita, que formen part del patrimoni cultural. Les torres del paisatge del Camp de Tarragona servien per guaitar i avisar i se situaven en llocs elevats des d'on vigilar espais marítims o terrestres amplis.

L'Ajuntament de Figuerola va adquirir l'any 2006 la torre de la Mixarda amb l'objectiu de crear-hi el centre d'interpretació. La torre és de l'època medieval, data dels segles XI i XII i va ser refeta el segle XV. El 1985 va ser declarada bé d'interès cultural.

El president de la Diputació, Josep Poblet, va inaugurar ahir l'espai en què la institució ha invertit 15.743 euros per adequar el centre i la zona de lleure del voltant. Poblet va assegurar que després de 1.030 anys de la fundació de Figuerola “inaugurem la recuperació d'un patrimoni” i del seu sentit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.