Política

mataró

Celebració amb matisos per la resolució de Can Fàbregas

Tots els grups de l'oposició, excepte la CUP, aplaudeixen que el jutge hagi arxivat la querella pel trasllat de la fàbrica

CiU manté que l'arribada d'El Corte Inglés no està resolta i ofereix col·laboració al govern per desencallar-ho

El PP afirma que la fàbrica no s'hauria d'haver catalogat mai

La decisió del jutge d'arxivar la querella contra el trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt de Mataró no només ha satisfet els tres socis de govern (PSC, ICV-EUiA i ERC), sinó també gairebé tota l'oposició. Lògicament, els únics que no ho han trobat bé han estat un dels impulsors del procés judicial, la CUP, que ahir van tornar a lamentar que el magistrat hagués tancat el cas “sense acabar tota la investigació” i sense tenir en compte algunes proves i informes que contradiuen la interpretació de la interlocutòria. Tot i que la respecten i l'acaten, ni comparteixen els arguments ni les conclusions del magistrat i per aquest motiu presentaran un recurs en contra del sobreseïment.

La resta de formacions van optar per celebrar ahir la resolució. “Estem contents perquè és un pas endavant per desencallar l'arribada d'El Corte Inglés”, va manifestar el líder de CiU, Joan Mora. Malgrat l'optimisme inicial, el nacionalista creu que la construcció dels grans magatzems no està tan coll avall com vol fer creure el govern municipal. S'ha tancat un capítol als tribunals, però Mora assegura que encara “hi ha serrells urbanístics” que no s'han resolt i que donen certes “inseguretats”. Sobre les insinuacions que l'alcalde li va enviar dilluns perquè considerava que ningú tret dels socis no els havien fet costat en la defensa del centre comercial, el president de CiU assegura que no se sent al·ludit i que sempre ha respectat la presumpció d'innocència dels imputats. En aquest sentit, Joan Mora prefereix apostar per “oferir col·laboració” al govern de Mataró i culminar el projecte junts.

El PP també va aplaudir que s'hagi arxivat el cas, però lamenta que s'hagi perdut tot un any de feina. El cap del grup municipal, José Manuel López, però, creu que el govern també ha comès errors i el primer de tots va ser catalogar una fàbrica amb el màxim nivell de protecció quan no n'hi havia per tant. “Si en els plens sempre ens absteníem era perquè enteníem que la querella deixava la ciutat en una mala situació”, va afegir-hi. A banda de felicitar-se perquè l'alcalde i el regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC), deixen d'estar imputats, l'edil no adscrit, Paulí Mojedano, creu que aquest és un bon moment perquè tots els grups manifestin que aposten per El Corte Inglés al solar de Can Fàbregas i perquè aquest posicionament no se'l faci únicament seu el tripartit local. Tot i això, continua pensant que Bassas va vulnerar els “codis ètics” per haver ocultat el parentiu que tenia amb els antics amos de Can Fàbregas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.