Societat

terrassa

El govern rebutja el solar per a la residència a Ca n'Anglada

Benestar Social i Família diu que en un moment de contenció prioritza les actuacions programades i que aquesta no estava pactada amb l'anterior govern

La conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat ha descartat en una carta enviada a l'alcalde, Pere Navarro, els terrenys que el consistori de Terrassa va cedir entre l'avinguda de Barcelona i el carrer Sant Honorat, de 1.733,20 m², el desembre passat per fer-hi la reivindicada residència per a la gent gran de Ca n'Anglada. L'Ajuntament ho ha interpretat com una negativa a construir-la, però des de la conselleria deien ahir que, tenint en compte l'anunci de contenció, s'està elaborant la programació d'equipaments prioritzant els pactats per l'anterior govern. En el cas de la residència de Ca n'Anglada, “no hi ha cap acord ni res previst allà i, per tant, no es pot acceptar el terreny”, explicaven fonts de la conselleria.

Aquests són els terrenys de l'antic cinema Avenida, que es va enderrocar l'any 2007 amb la intenció inicial de l'equip de govern (PSC, ICV-EA i ERC) de fer-hi pisos tutelats perquè fos el Consorci de la Fundació Sant Llàtzer el que els gestionés. La pressió veïnal, i també de CiU, va fer que el govern terrassenc reconsiderés la idea de fer-hi la residència i que a finals d'any el ple aprovés una moció conjunta entre CiU i tripartit per modificar per segon cop el pla d'ordenació i cedir el terreny a la Generalitat perquè la construís.

Amb l'arribada de CiU a la Generalitat, l'anunci de retallades s'ha concretat en aquest primer equipament. Amb tot, des de la conselleria recorden que a Terrassa es reclama una segona residència, a Sant Pere Nord, i que en aquest cas sí que hi ha un conveni firmat entre les administracions l'any 2006 i, fins i tot, un projecte fet. En qualsevol cas, la decisió dependrà de la trobada que tinguin l'alcalde i el conseller Josep Lluís Cleries, encara sense data.

Navarro ha enviat aquesta setmana cartes als consellers d'Educació, Benestar Social i Salut, Irene Rigau i Boi Ruiz, per conèixer com afectaran les retallades anunciades pel govern de la Generalitat. A finals de mes es trobarà amb el conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i al març amb el d'Economia, Finances i Universitats, Andreu Mas-Colell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.