Salut

salut

El nou Trueta no estarà a punt abans de vuit anys

El conseller de Salut garanteix la continuïtat del programa de cirurgia cardíaca que fa l'hospital

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va expressar ahir a Salt la voluntat política de la Generalitat de donar suport a la construcció d'un nou hospital que substitueixi l'actual Josep Trueta de Girona, però sense concretar ni la seva ubicació final ni tampoc el calendari d'execució. Només va deixar clar que veu difícil que el projecte pugui entrar en els pressupostos del 2011 i que mentre no es disposi d'un nou equipament, cosa que no veu factible fins almenys d'aquí a vuit anys, “no es pot descuidar” el Trueta actual. “No podem forçar tots els recursos intel·lectuals a pensar com serà el nou Trueta, ni deixar caure l'actual. Hem de combinar les dues coses: el projecte del nou hospital amb el projecte de manteniment del Trueta”, va manifestar el conseller després de l'acte de constitució del nou consell d'administració de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), al parc hospitalari de Salt. El conseller Ruiz va garantir la continuïtat del programa de cirurgia cardíaca que es duu a terme al Trueta de comú acord amb l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. “L'acord és viu i s'anirà ajustant en funció de les necessitats de la cirurgia cardíaca” de la regió sanitària de Girona.

D'altra banda, la diputada socialista i exconsellera de Salut, Marina Geli, creu que amb els diners que s'invertiran en les obres de reforma i manteniment de l'actual Trueta es podria executar un terç del nou projecte. El PSC ha presentat una moció al Parlament per instar el govern a fer l'encàrrec del projecte executiu del nou Trueta aquest quadrimestre d'aquest any perquè s'iniciïn les obres el 2012.

Diagnòstic per telemedicina

El metge de família i nou vocal del consell d'administració de l'IAS Rafael Cubí va anunciar ahir que pròximament s'estendrà a la zona del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva interior el projecte de telemedicina per diagnosticar els trastorns cognitius de la gent gran, concretament demències, que ja s'estava fent, de manera pilot, en vuit ABS. Infermeria de l'atenció primària omple uns protocols els resultats dels quals s'envien telemàticament a la unitat de demències de l'IAS, on es fa el diagnòstic. Abans es trigava de vuit a deu mesos per fer un diagnòstic i amb el nou sistema es pot realitzar en unes setmanes. El projecte servirà per diagnosticar també trastorns de conducta associats a les demències i trastorns psicogeriàtrics. Cubí va ressaltar que, a banda de la rapidesa en el diagnòstic, aquest sistema estalvia desplaçaments i incomoditats als usuaris i als familiars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.