Infraestructures

infraestructures

El govern no vol tancar cap porta al vol Girona-Madrid

Afirma que l'opció de Spanair no està descartada i que les converses s'allargaran unes setmanes més

Diu que és conscient del “simbolisme” de la ruta, i que hi ha diverses opcions sobre la taula

El govern continua negociant amb Spanair per la viabilitat del vol entre Girona i Madrid, una ruta de la qual assegura que és conscient del “simbolisme” i la utilitat que té per a la demarcació. Tot i això, i com explicava ahir aquest diari, la possibilitat que sigui la companyia catalana la que ofereixi la ruta s'ha complicat per les peticions econòmiques que ha sol·licitat Spanair al govern per assegurar la rendibilitat d'aquest vol. De fet, la proposta de Spanair estava subjecta a tres condicions: que hi hagués ajudes per garantir la viabilitat de la ruta; disposar del permís de l'aeroport de Barajas, i que Ryanair no tornés a oferir aquest vol.

Segons van explicar ahir fonts del departament de Territori i Sostenibilitat, les converses amb Spanair tot just han començat, i de fet no es preveu prendre una decisió en ferm fins a les properes setmanes. A més, s'ha volgut deixar clar que no es tanca la porta a cap altra companyia interessada a assumir o bé el vol amb Madrid o bé alguna altra de les rutes que Ryanair ha anunciat que cancel·lava. De fet, des del govern s'assegura que tot plegat està molt pendent ara mateix de com es defineixi el nou model aeroportuari de l'Estat espanyol que s'ha de desenvolupar els propers mesos, i que inclou primer la privatització del Prat i després una gestió individualitzada per a la resta d'aeroports, entre els quals hi ha Girona. També s'està pendent de veure fins on poden arribar unes negociacions amb Ryanair per refer el conveni, un objectiu que sempre s'ha marcat com a prioritari.

Finalment, el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, va reconèixer ahir que la ruta amb Madrid “ha sigut sempre molt desitjada i ha tingut bons índexs d'ocupació”, i espera que alguna companyia aèria s'acabi interessant per oferir-la.

LA DATA

03.05.11
és l'últim dia
en què Ryanair preveu oferir el vol entre Girona i Madrid. A partir del dia 4 ja no està disponible.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.