Infraestructures

Fan un clam polític a la Selva pel desdoblament de l'N-II

La majoria d'alcaldes de la comarca, regidors, diputats i senadors van fer la primera acció per reclamar a Foment que s'hi reprenguin les obres

Reclament unitat política a Madrid per posar fi a aquesta “vergonya”

És difícil que les obres comencin aquest 2011

Els alcaldes i regidors de la Selva van passar ahir a l'acció i van protestar contra la situació de l'N-II a la comarca i ho van fer de manera unànime. Secundats per ciutadans, diputats i senadors, van complir la promesa de fa un mes en un consell d'alcaldes, en què tots es van posar d'acord per fer front un comú i mobilitzar-se contra els incompliments constants de l'Estat espanyol en aquesta obra. La pluja no va ser cap obstacle, i cap a 40 persones es van aplegar al costat de l'N-II, a la cruïlla amb la carretera que va a Mallorquines. De fet, és un punt en què s'han registrat més accidents des que es van parar les obres, i alguns han acabat amb morts.

Precisament dimecres passat, en el Congrés, es va aprovar per unanimitat una proposició no de llei perquè immediatament es posin a licitació els trams amb les obres a mig fer, de Caldes a Sils, de Sils a Maçanet, i també que s'accelerin les obres del tram que va a Tordera. Tot i això, la “sensació d'impotència” del territori els ha fet plantar. Amb el lema “La Selva diu prou!” es van llançar dures acusacions al Ministeri de Foment i als partits polítics, a quals el president del Consell Comarcal, Jordi Gironès, va reclamar unitat en l'afer: “hi ha una cosa que tots els partits fan molt malament, i és la defensa d'aquesta terra davant el govern espanyol. A Madrid es riuen de nosaltres perquè els nostres representants no tenen prou valentia ni humilitat per anar plegats a defensar el que ens pertoca per justícia”.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué, va iniciar l'acte i va dir que “ens tenen abandonats des de Madrid, i l'estat de la carretera és de vergonya aliena. Ens mobilitzem perquè s'adonin que això no pot ser, i que ja hi ha hagut 5 morts en dos anys”, va dir. L'alcalde de Caldes, Joan Colomer, va llegir la moció que van aprovar tots els alcaldes, en què recorden que la infraestructura ja fa anys que va amb retard i en què demanen que mentre no s'acabin les obres l'AP-7 sigui gratuïta entre Sarrià i Maçanet. Colomer va reconèixer que les últimes notícies són que l'Estat no sap quan en posarà a licitació les obres i que és difícil que comencin aquest any 2011.

Entre els assistents a l'acte, hi havia els diputats Carme Capdevila i Joan Boada, i els senadors Miquel Bofill i Pepa Celaya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.