Política

JAUME OLIVERAS

CANDIDAT D'ERC-ACORD PEL MASNOU A L'ALCALDIA DEL MASNOU

“Fan falta grans acords”

Retorn L'exsecretari de Governació proposa modernitzar l'estructura administrativa i estudiar la implantació de la zona verda

A

lgú podria pensar que el seu retorn al Masnou és una sortida d'emergència.

Si algú ho pensa, no està fonamentat perquè vaig prendre la decisió fa un any i va ser una decisió independent dels resultats de les eleccions, que encara no se sabien.

Després de la seva dilatada carrera política, quina motivació té en aquest nou projecte?

Vull construir un projecte que il·lusioni. Per això era necessari que la candidatura anés més enllà de les sigles del partit, inclogués independents i que fos participativa, oberta a tothom.

Hauria volgut incloure Solidaritat a la candidatura?

No ho sé, perquè no sé qui són. La nostra candidatura és transversal i incloem membres de Reagrupament.

Per què calia anar més enllà de les sigles d'ERC?

La política necessita de grans acords ciutadans i en aquest cas ERC havia de fer aquest esforç d'obertura.

Es veu preparat per passar, si fos necessari, quatre anys a l'oposició?

És una possibilitat, però ens presentem per governar.

Les relacions amb ICV-EUiA no han estat bones darrerament, això hi influirà?

No crec que hi hagi problemes. No ens vam posar d'acord per governar, i això engloba també el PSC perquè va preferir governar en minoria. Tampoc s'han posat d'acord entre ells i el govern se n'ha ressentit.

Quines actituds noves pensa aportar al govern?

Cal millorar la relació amb el ciutadà. D'altra banda el Masnou ha de liderar també qüestions conjuntes amb Alella i Teià.

Quins projectes proposa?

Hem fet un programa per a vuit anys. Cal definir els usos del parc Vallmora. També s'ha de realitzar una intervenció decidida al Casc Antic, que és la zona més oblidada. En aquest sentit cal replantejar-se l'operació de l'Estampadora, que fa molt temps que està aturada.

S'ha d'actuar sobre la mobilitat al Casc Antic?

Cal parlar amb els veïns per veure com s'ha de fer. En matèria d'aparcament, cal estudiar la implantació de la zona verda, arribar a un acord amb el port pels comerços i habilitar de dilluns a divendres l'espai davant de l'estació d'Ocata.

I en matèria de cultura?

S'ha de dinamitzar l'eix entre la Casa de Cultura i el Casinet, que s'ha d'aconseguir obrir al públic. Aquesta legislatura es podria fer el projecte.

Quines millores es poden introduir en matèria econòmica?

S'han deixat perdre moltes subvencions perquè no hi ha persones dedicades a la recerca d'ajuts. A més, haurem d'afrontar una racionalització de la despesa corrent i una modernització de l'estructura administrativa, que hauria de requerir un pacte de totes les forces.

Li agrada el nou edifici municipal de Roger de Flor?

L'Ajuntament no ha sabut explicar que feia falta més espais. Potser la solució adoptada no ha estat la més adequada, però l'hem d'aprofitar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.