Economia

La plantilla d'Inecsa ara no sap quan cobrarà l'atur

Mor l'administrador concursal sense haver signat el preacord per extingir els contractes

Se n'ha de nomenar un de nou i això allargarà més tot el procés

Quan semblava que es veia la llum al final del túnel, la plantilla d'Inecsa de Cassà ha topat amb un nou entrebanc. La setmana passada, el jutjat mercantil va donar llum verd al tancament de l'empresa, però fa uns quants dies va morir l'administrador concursal sense haver signat el preacord per extingir els contractes de la plantilla. Això comportarà que el procés s'allargui, encara no se sap quant de temps, perquè cal nomenar un nou administrador, que haurà d'estudiar l'estat de l'empresa i tornar a revisar el preacord al qual s'havia arribat. Mentrestant, la quarantena d'empleats no cobren ni el sou de l'empresa (el darrer pagament van ser 600 euros al febrer) ni l'atur.

El problema és que, normalment, quan una empresa sol·licita la liquidació, paral·lelament també demana l'extinció dels contractes de la plantilla. Però a Inecsa això no es va fer alhora. És a dir, el jutjat va donar permís a l'empresa per tancar, però no per acomiadar el personal. No obstant això, ja s'havia fet una altra sol·licitud, i era imminent que el jutge aprovés la iniciació del període de negociacions per acomiadar els empleats. El procés havia de ser ràpid perquè ja hi havia un preacord entre treballadors i empresa (representada per l'administrador concursal). Només calia signar el preacord i la plantilla ja podria cobrar l'atur. Però tot s'ha tornat a complicar.

“Aquesta situació és insostenible”

El president del comitè d'empresa d'Inecsa, David Vilà, es mostrava ahir desesperançat. “Aquesta situació és insostenible per a molts treballadors”, deia. I és que la quarantena de persones que formen part de la plantilla estan, des de final de l'any passat, a casa sense treballar amb permís retribuït. El problema és que l'empresa no els paga el sou. Els deuen una part del sou del febrer, tot el del març i, d'aquí a uns quants dies, s'hi afegirà el de l'abril. La seva esperança era que aviat el jutjat mercantil donés llum verd a l'acomiadament del personal perquè pogués inscriure's a l'atur i cobrar la prestació per desocupació. La sobtada mort de l'administrador concursal suposa un nou entrebanc i allargarà l'agonia dels treballadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.