Política

cabrils

CiU, el PP i VIC pactaran per formar govern a Cabrils

Els populars asseguren que tenien una altra oferta per deixar els nacionalistes i els independents a l'oposició

Avui es decidirà si el darrer regidor serà Vicente Velaz (VIC) o Ana Maria Sierra (PP)

Canvi de cicle polític a Cabrils. Les tres forces que actualment conformen l'oposició al ple, CiU, VIC i el PP, passaran a formar part del govern municipal d'aquí a unes setmanes. Ja han tancat un principi d'acord per escollir Lina Morales (CiU) com a pròxima alcaldessa de la localitat i donar per tancat el debat postelectoral al municipi. Els tres partits, que encara estan pendents del repartiment final de regidors, formaran el pròxim govern. Entre tots tres sumaran 8 edils, un per sobre de la majoria absoluta, una xifra que els ha de permetre governar amb certa tranquil·litat.

Precisament l'estabilitat ha estat l'argument esgrimit pels representants del PP –el partit menys definit fins ahir– per pactar amb els nacionalistes i els independents d'Alfred Serrano. “Tenim molts punts en comú”, explica la cap de llista, Carme Torres. El president dels populars a Cabrils, Lluís Garcia, assegura que Som Cabrils els havia plantejat formar un govern amb altres forces polítiques d'esquerres, però finalment han desestimat aquesta via perquè sempre s'han sentit “més en sintonia amb el VIC i CiU”. El preacord de pacte no concreta quines seran les responsabilitats ni els rols dels partits en el nou govern més enllà que l'alcaldia recaurà en Morales. Tampoc no s'ha tancat un acord programàtic, però hi ha certes qüestions que són compartides pels tres partits, com ara la realització d'una auditoria interna, la contractació d'un secretari interventor de carrera i la reorganització de l'estructura municipal.

Gallego no repetirà

Els detalls de l'acord de govern s'abordaran tan bon punt se celebri el sorteig que ha de determinar si el darrer regidor és Vicente Velaz (VIC) o Ana Maria Sierra (PP). Sierra assumiria l'acta en cas que el PP guanyés el segon regidor i després que el número dos de la llista popular, Joan Manuel Gallego, hagi renunciat al càrrec. El sorteig se celebrarà avui a la una de la tarda a la junta electoral de zona. Cal recordar que el PP i VIC van empatar a 264 vots en les eleccions del dia 22 i, segons la llei, el regidor s'adjudica per sorteig.

LA FRASE

Aquest govern tindrà una majoria prou àmplia per poder actuar amb total legitimitat
Lina Morales
alcaldable de ciu

LA FRASE

Sempre hem tingut clar que ens avindríem més amb CiU i el VIC que amb la resta de forces
Lluís Garcia
president del pp a cabrils
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.