Economia

Els càmpings gironins preveuen arribar al ple total

Entre el 15 de juliol i el 15 d'agost és el moment en què esperen arribar al 100% d'ocupació

El sector continua apostant pels turistes holandesos però es promocionarà en el mercat rus

Els càmpings de les comarques gironines preveuen penjar el cartell de complet del 15 de juliol al 15 d'agost malgrat que la temporada no va començar gaire bé –al maig l'ocupació als càmpings va baixar un 13% respecte al 2010–. El sector creu que el turisme familiar, el client de l'Estat espanyol que per la crisi surt menys i aprofita per anar de càmping i “les inseguretats als països àrabs” afavoriran la temporada turística i es podrà tancar l'any, com a mínim, als nivells del 2010. Entre el 2008 i el 2010, l'ocupació dels que formen part de l'associació va patir una davallada d'un 7% d'ocupació.

El president de l'associació, Josep Maria Pla, va explicar ahir que tot i que el turista estranger representa el 60% de l'ocupació dels càmpings gironins –entre els quals destaquen els holandesos i belgues–, l'associació aposta per promocionar-se en altres mercats com ara el rus aprofitant el nou enllaç que hi ha a l'aeroport de Girona amb Moscou. “Continuarem prioritzant les fires amb estands presencials però també farem promoció per internet”, va assegurar el president.

Actualment, l'associació de càmpings de les comarques gironines té 80 establiments associats –el 70% dels que hi ha a la demarcació de Girona–. Sumen en total 141.000 places –el 60% de totes les turístiques que hi ha a les comarques gironines, comptant-hi els hotels–. En els darrers anys, la demanda de bungalous s'ha incrementat –n'hi ha 4.020 en total– i el sector espera que la nova normativa no els posi traves per posar-ne més. La nova normativa preveu que el 40% de les parcel·les dels càmpings puguin estar ocupades per bungalous i un 10% amb habitatge mòbil (mobile home). “Aquest és un percentatge correcte tot i que també ens agradaria que es definís el model de càmping residencial que tenen a França, on els càmpings que ho desitgen poden tenir ocupat el 100% amb bungalous”, va dir.

Inversions als càmpings

L'associació va explicar ahir que els càmpings gironins han fet els deures. Calculen que en total s'han invertit uns 6 milions d'euros per modernitzar les instal·lacions. Entre aquestes, destaca el càmping El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, que ha invertit prop d'un milió d'euros per ampliar la seva estació potabilitzadora. Amb l'ampliació el càmping pot reutilitzar 140.000 litres d'aigua i destinar-la al reg, a les cisternes dels vàters i als hidrants.

Una altra de les inversions d'aquesta temporada és la del càmping Salatà de Roses, que ha construït dotze habitatges mòbils nous que s'estrenaran dissabte. Cada construcció té una capacitat per a quatre persones i disposen d'una àmplia terrassa de fusta a l'exterior.

LA XIFRA

60%
dels càmpings
gironins estan ocupats per turistes estrangers, principalment holandesos i belgues.

LA XIFRA

13%
de descens
d'ocupació van tenir els càmpings gironins el mes de maig passat respecte al mateix mes del 2010.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.