Política

Badalona

Albiol busca els cinc gerents per a l'Ajuntament al mercat lliure

obert El govern de Badalona ja ha publicat un anunci al DOGC amb la convocatòria per proveir les places de dues gerències i del director de comunicació idioma Es requereix titulació universitària i el nivell C de llengua catalana

Xavier García Albiol, alcalde de Badalona, es va comprometre la setmana passada a “professionalitzar” l'estructura directiva. I el que ha fet per decidir quins gerents nomena ha estat una convocatòria pública perquè tothom qui ho vulgui s'hi pugui presentar. Maritxu Hervàs, tinent d'alcalde de l'àrea de Govern, va destacar ahir que estan complint el que fixa la llei, a diferència “de l'anterior govern, que no ho feia de manera correcta”. Hervàs va remarcar que “per primera vegada es demanarà el nivell C”.

L'administració Albiol tindrà cinc gerents: quatre seran els màxims responsables de cada àrea i el cinquè s'encarregarà dels temes de comunicació. El Diari Oficial de le Generalitat va publicar dilluns un anunci segons el qual l'Ajuntament feia convocatòria pública de les places del gerent de l'àrea de Govern i del de l'àrea de Territori. També es va publicar la plaça de director de comunicació, que té rang de gerent. El sou per cadascuna d'aquestes tres gerències és de 57.854,30 euros bruts anuals. Aquestes tres places, com la resta de càrrecs eventuals i de confiança, van ser aprovades en el ple de dimarts de la setmana passada en el cartipàs municipal. Les bases perquè qui ho vulgui es pugui presentar a aquestes places estan publicades al Butlletí oficial de la província i a la pàgina web de l'Ajuntament. En els tres casos, es requereix titulació universitària i experiència en l'àmbit en qüestió, a part del nivell C de català. Hervàs va explicar que a tota la gent que dilluns hagi presentat la petició se'ls valorarà la documentació i se'ls validarà amb un informe de Recursos Humans. No obstant això, en tractar-se de càrrecs de confiança, l'alcalde acabarà escollint a qui desitgi: “Serà una decisió discrecional, que no vol dir arbitrària”, va puntualitzar la tinenta d'alcalde. Més endavant es convocaran les altres dues gerències. Els coordinadors de govern i de districte seran nomenats properament i de manera directa per l'alcalde.

El PSC critica el retard en els nomenaments

Els PSC ha lamentat que una setmana després d'haver-se aprovat el cartipàs encara no s'hagin nomenat els càrrecs de confiança, tot i que, segons diuen, aquests ja estiguin ocupant els seus llocs de treball. “L'actual alcalde només està preocupat per fer-se fotografies i no pas de governar”, va afirmar l'exalcalde Jordi Serra, president del grup municipal del PSC. Serra va assegurar que dirigents del PP critiquen el PSC a través de les xarxes socials per haver-se oposat a la proposta de càrrecs de confiança. “El govern del PP és un govern d'aparador, amb un alcalde sense cap mena de mirament ètic, disposat a aprofitar qualsevol ocasió per protagonitzar el més ranci dels populismes de calça curta, i encara massa preocupat per fer d'oposició de l'actual oposició municipal”, va concloure Serra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.