Trànsit admet que les obres de l'N-II a Girona han fet disparar la mortalitat

Des de principi d'any han mort disset persones en accidents de trànsit en aquest tram

La mortalitat a les carreteres gironines s'ha disparat aquest any. Des de principi d'any, han mort 34 persones en accident de trànsit, un 36% més que en el mateix període de l'any passat, quan hi va haver 25 víctimes mortals. El Servei Català de Trànsit ha admès que l'augment de la mortalitat es deu principalment al fet que el tram de les obres de desdoblament de l'N-II, on des del gener han mort disset persones, no estava prou ben senyalitzat. L'alt nombre de víctimes durant el primer trimestre de l'any, quan van morir 14 persones, va aixecar l'alarma dels responsables de trànsit. El cap de la divisió de trànsit dels Mossos, Sergi Pla, va explicar ahir que els responsables de trànsit van reunir-se amb representants del Ministeri de Foment, que és el titular de la via. Es van acordar fer quinze millores en els trams d'obres, que incloïen petits canvis en el traçat, col·locació de bandes sonores en punts conflictius i mitjanes per separar els carrils, per evitar els xocs frontals i les sortides de via dels vehicles. A més es va incrementar la presència policial. Des de llavors, va assenyalar l'intendent Pla, el nombre de morts s'ha reduït fins a tres entre el març i el juny.

Un dels accidents més greus d'aquest any a la demarcació de Girona va tenir lloc precisament a l'N-II, a l'altura de Caldes de Malavella, el 22 de gener. Tres homes van morir en un xoc frontal just on s'acaba l'autovia.

Menys morts a la resta

Les dades d'accidentalitat del primer semestre de l'any no han estat tan negatives a la resta del territori català respecte al 2008. A la demarcació de Tarragona, el nombre de morts s'ha reduït un 26%; a Lleida, un 39%, i a les comarques de Barcelona el nombre de víctimes mortals s'ha mantingut igual que l'any anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.