Cinema

La noche que no acaba

Les cares d'un mite

La noche que no acaba va néixer com un encàrrec del canal TCM al cineasta Isaki Lacuesta (Los condenados, Cravan vs Cravan): un guió a partir del llibre de Marcos Ordóñez que segueix les passes d'Ava Gardner a l'Estat espanyol, en especial a la localitat de Tossa de Mar. Els plans originals han anat variant, i Isaki Lacuesta, cinèfil i fill de mare cinèfila, cineasta carregat de talent, va acabar assumint-ne la direcció i creant un documental que avui s'estrena també als cinemes.

Una intensa recerca documental, entrevistes a nombroses persones que la van conèixer i imatges de totes les seves pel·lícules són utilitzats pel cineasta per retratar un personatge amb diferents cares, els mecanismes que es van fer servir per construir el mite, els problemes que li va comportar el seu caràcter lliure i independent... A través d'ella, Lacuesta també fa un retrat de la Catalunya dels anys 50, d'una societat aïllada que mirava Ava Gardner i Hollywood amb ulls sorpresos.

Direcció: Isaki Lacuesta. Documental.
http://www.canaltcm.es/lanochequenoacaba
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La noche que no acaba

«La noche que no acaba»

Gènere: Documental
Direcció: Isaki Lacuesta.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a