L'edifici de la Pedrera, seu de la setena edició de la fira Recerca en Directe

L'edifici de la Pedrera és la seu des d'ahir de la setena edició de la fira Recerca en Directe, que organitza l'Obra Social de Caixa Catalunya i el Parc Científic de Barcelona. La fira té com a objectiu mostrar al públic més jove alguns dels projectes en què treballen investigadors de diferents centres i instituts de recerca de Barcelona. El format del certamen permet que investigadors i públic –format sobretot per estudiants de secundària– puguin dialogar i interaccionar personalment, oferint la possibilitat de crear noves vocacions científiques.

En aquesta setena edició es presenten projectes d'àmbits de coneixements molt diversos, com són la biologia evolutiva, la física, l'enginyeria òptica, la immunologia, la neurociència , les tecnologies de simulació i el processament de senyals intel·ligents entre altres matèries.

A més d'oferir informació bàsica, a cada estand es formula un enigma que els assistents han de resoldre participant en diferents activitats i experiments i utilitzant instruments de laboratori.

En l'edició d'aquest any, els visitants poden emular la tasca que fa un cirurgià mitjançant un programa virtual en tres dimensions, retrocedir 200.000 anys per descobrir l'origen dels seus avantpassats, esbrinar què té a veure el sincrotró amb l'estudi d'algunes malalties i, fins i tot, emportar-se a casa una mostra del seu ADN en un pot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.