Gràcia millorarà l'accés al parc Güell amb una nova escala mecànica que es pagarà amb el «pla Zapatero»

El projecte potenciarà una nova via d'entrada a l'espai a través de la plaça Lesseps

Un informe municipal amb data de 18 de juny del 2008 diu, explícitament, que un dels principals problemes que té el parc Güell són els accessos. Un exemple ben representatiu és l'entrada del carrer Olot, que és la que utilitzen majoritàriament els visitants que es desplacen amb la línia 3 del metro fins a la plaça Lesseps. No és només que sovint està col·lapsada, sinó que arribar-hi requereix un esforç físic titànic, ja que el carrer que hi enllaça –Larrard– té un pendent imponent. Per corregir aquesta situació, el districte de Gràcia havia plantejat la necessitat de potenciar l'accés de Sant Josep de la Muntanya, mitjançant la construcció en aquest carrer d'una escala mecànica que permetria absorbir el trànsit de persones que provenen de Lesseps. El problema per dur a la pràctica aquesta actuació era el de sempre: la falta de pressupost mantenia, fins ara, el projecte confinat en un calaix.

En aquest context, el pla Zapatero ha estat un regal per als responsables del districte, ja que permetrà destinar 3,6 milions a la construcció d'aquesta escala i una altra de similar a la Vall d'Hebron. «És un projecte per al qual no teníem recursos i que per nosaltres és fonamental per ordenar l'accessibilitat al parc», va comentar el regidor gracienc Guillem Espriu. Així doncs, aquesta obra, que no tenia ni calendari, estarà enllestida a finals d'any. Els treballs podrien començar el mes vinent.

La satisfacció entre els representants del districte és evident, sentiment que és compartit entre els veïns. «Amb això hi guanyarem tots, tant els habitants de la zona, que tindrem un nou accés amb el Coll del Portell, com, sobretot, els turistes», va resumir Quim Torres, portaveu de l'associació de veïns de la Salut.

El debat sobre la Violeta

Durant una trobada ahir amb els mitjans de comunicació per presentar les obres del fons estatal d'inversió, el regidor Guillem Espriu també es va referir a la Violeta, un edifici característic del districte que està pendent d'una reforma que ha obert un agitat debat social a Gràcia. En aquesta controvèrsia, Espriu sembla alinear-se amb els partidaris de dur a terme una remodelació que permeti extreure la màxima rendibilitat d'espai de l'immoble, una opció que implicarà tàcitament enderrocar-ne una part. «Com a ajuntament no podem defensar la preservació, si això implica que l'edifici no pot tenir la utilitat que ha de tenir un equipament públic», va reflexionar. Una actitud que xoca amb la dels Amics de la Violeta, una entitat partidària de la conservació integral i que ja comença a moure's. Avui, a dos quarts de nou i a la Violeta, organitzen una xerrada amb la periodista Patricia Gabancho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.