El govern aprova el decret que prohibeix construir pisos de menys de 40 m²

El govern va aprovar ahir un decret sobre condicions d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat que estableix que la superfície mínima dels pisos serà de 40 m², i no pas de 30 com era fins al nou decret. Amb aquesta mesura es vol evitar el que es coneix com a minipisos. El document estableix que qualsevol habitatge ha de ser apte per a dues persones i ha de tenir com a mínim una estança, una cambra de bany i un equip de cuina. Ha d'admetre així mateix un equip de rentat de roba i preveure una solució per a l'assecat natural de la roba.

Una altra novetat del decret és que preveu la possibilitat que les llars siguin flexibles i es puguin adaptar als canvis dels seus residents. Així, la compartimentació serà lliure, amb l'única limitació que els espais destinats a les habitacions es puguin compartimentar i els destinats a les cambres de bany siguin recintes independents. A més, el decret aposta perquè els habitatges permetin a les persones amb mobilitat reduïda l'accés i l'ús de manera autònoma dels espais. La cuina, el bany i les zones de circulació hauran de ser prou amples per poder fer-hi un gir d'un metre i vint centímetres de diàmetre. La dutxa o banyera, el vàter i el rentamans hauran de tenir una altura que permeti l'accés. La normativa també especifica que els habitatges hauran de ser concebuts per aprofitar les condicions naturals del clima.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.