Les entitats escalfen motors per a la manifestació de diumenge contra les polítiques ambientals del govern

Prop de 70 associacions protestaran coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua

«De l'especulació a la crisi? Actuem plegats contra la destrucció del territori.» Sota aquest lema, la setantena d'associacions fa una crida a assistir a la marxa que sortirà diumenge vinent a les 11 del matí de la plaça de Catalunya. De moment s'hi han adherit entitats i plataformes de caire local que lluiten per la defensa del territori, com Salvem Montserrat, SOS Lloret, la Plataforma per la Retirada del Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena i les plataformes per a la Defensa de la Terra Alta i per a la Defensa de Collserola-Molins, entre moltes altres. Les associacions pretenen «organitzar una àmplia resposta popular contra la política ambiental de la Generalitat», perquè consideren que «la política de submissió del govern als interessos especulatius i dels poders financers ocasiona un gran nombre de conflictes», com ara la línia elèctrica de molt alta tensió, la crema de residus a cimenteres i les urbanitzacions a indrets naturals.

Algunes entitats han convocat protestes abans de diumenge, com els d'Aire Net de Sant Feliu o la plataforma contra el pla Caufec. Aquest col·lectiu protestarà demà al ple de l'Ajuntament d'Esplugues contra la imposició d'una pena de deu dies de presó a un activista, que està pendent que es decreti una ordre de crida i cerca perquè es nega a ingressar a la Model.

El col·lectiu Crisi proposa que es deixin de pagar rebuts als bancs

acn

El col·lectiu Crisi comença avui, amb la publicació d'una revista, una campanya en què proposa que es deixin de pagar als bancs préstecs i hipoteques i que no es paguin lloguers, amb l'objectiu de superar el sistema capitalista. La revista, de la qual es distribuiran 220.000 exemplars en català i 130.000 en castellà, està sufragada en part amb els 492.000 euros que Enric Duran va estafar a uns 40 bancs. Duran, que va ser ahir a Barcelona després de sis mesos a Sud-amèrica, diu que les causes judicials obertes contra ell estan arxivades, cosa que desmenteixen els jutjats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.