L'aeroport de Girona ha perdut un 18% dels viatgers durant el primer trimestre

L'aeroport Girona-Costa Brava no s'ha escapat dels números vermells que afecten bona part del sector aeri, i durant aquest primer trimestre del 2009 ha perdut un 18% dels viatgers comparat amb les dades d'aquest mateix període del 2008. Aquesta dada confirma la tendència a la baixa que ja s'havia vist des de finals de l'any passat, si bé s'ha de tenir en compte que fa un any encara operaven durant l'hivern a l'aeroport companyies com Spanair, amb el seu vol a Madrid, i Transavia. Tot i això, el descens del nombre de viatgers és superior al del nombre de vols, ja que les operacions també s'han reduït, però en aquest cas un 13,2%. En general, la majoria d'aeroports perden una quantitat semblant de passatgers i vols.

Tot i aquestes xifres negatives, l'aeroport gironí continua estant entre els de més trànsit de tot l'Estat espanyol, amb 948.971 viatgers durant aquest primer trimestre. Això el situa en novena posició, davant d'aeroports com els de Bilbao, Fuerteventura, Sevilla i València. De tot aquest trànsit, gairebé tot té origen i destí internacional, ja que bona part dels vols de Ryanair són rutes europees. Poc més d'un 10% del trànsit correspon a rutes domèstiques.

Pel que fa a mercaderies, continua una davallada que sembla imparable. De gener a març d'aquest any s'han transportat més de 6.600 quilos de càrrega, un 82% menys que l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.