Reclamen solucions per a les cues a Olot i a les Preses arran de l'obertura de Bracons

Els alcaldes diuen que és aviat per valorar si la situació és puntual però ja han demanat reunir-se amb Trànsit

El cap de setmana passat hi va haver conductors que van trigar quasi el mateix a anar des de Vic fins a la Vall d'en Bas que a recórrer el coll d'ampolla en què es va convertir les Preses. Esther Pagès ho va atribuir a la coincidència amb l'operació tornada i, el dilluns, amb el mercat setmanal d'Olot. L'alcaldessa de les Preses i el seu homòleg de la Vall d'en Bas, Miquel Calm, van coincidir a assenyalar que era molt aviat per treure'n conclusions, ja que el túnel de Bracons es va obrir al trànsit el divendres abans de Rams i, per tant, només ha estat en funcionament durant un període en què moltes persones han fet vacances o bé en què hi ha més dies de festa dels habituals i hi ha més mobilitat.

Sigui com sigui, a les Preses, ningú no havia viscut una situació similar, la qual es va agreujar en els moments en què els agents de Trànsit van decidir posar els semàfors de la travessera urbana de la C-63 en intermitent per regular ells el trànsit. Això va provocar que els vehicles dels veïns de les Preses o bé dels qui provenien del sector de Sant Privat d'en Bas tinguessin moltes dificultats per entrar a la carretera general. Tot plegat va provocar, a més, que els conductors de la zona fessin servir rutes alternatives com ara el vial que vertebra el polígon industrial de les Preses o bé la carretera de la Pinya.

Fonts dels Mossos de Trànsit van dir que era aviat per saber la incidència real del túnel de Bracons sobre el trànsit de les Preses i d'Olot. A més, van informar que durant tota aquesta setmana en els controls només s'informaran els conductors de camions de 7,5 tones que hi ha restriccions per circular pel túnel de Bracons. La setmana vinent, ja multaran.

Més restriccions a Olot

A Olot, a la preocupació per l'increment del trànsit sobretot al Vial Sant Jordi, on les retencions puntuals estan provocades per l'elevat nombre de semàfors per fer-lo més permeable per als veïns que l'han de travessar, s'hi van afegir ahir els canvis de trànsit que comporta l'inici de dues grans obres: la urbanització del Firalet i la construcció del nou col·lector de l'avinguda Reis Catòlics. Aquesta última via és un dels accessos principals al centre de la ciutat. En el cas del Firalet, ahir es va iniciar la primera fase de les obres, que durarà fins a final d'aquest mes i que afecta els carrers Bolós i Guillamet; la segona s'acabarà el primer trimestre del 2010, i afectarà el passeig en si. Mentre durin els treballs de la primera fase quedaran tallats al trànsit. Quan toqui el passeig, es mantindrà el pas.

Mesos complicats

El portaveu de CiU a Olot, Josep Maria Corominas, va afirmar ahir que la ciutat tindrà uns mesos molt complicats quant a trànsit amb l'obertura de Bracons sense les variants de les Preses i d'Olot i amb les obres del Firalet i dels Reis Catòlics. Per això, va dir que el seu grup impulsarà iniciatives per intentar que la construcció de la variant local s'acceleri. Es va mostrar molt satisfet per la publicació dels estudis de traçat i d'impacte de la variant d'Olot de la Generalitat que serà desdoblada i amb una altra minivariant que minimitza l'impacte del retard del tram que ha de construir el govern espanyol. Això no obstant, va lamentar que no s'hagi publicat també el projecte constructiu. Va valorar positivament la posada a licitació de l'hospital, l'obertura de Bracons i l'ampliació del casal de la gent gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.