L'aeroport del Prat registrarà aquesta Setmana Santa un 9% menys de vols

Des d'abans-d'ahir, dijous, i fins al proper dimarts 14 d'abril l'aeroport de Barcelona farà 4.561 operacions, entre enlairaments i aterratges, una xifra que representa un 9% menys respecte de la Setmana Santa de l'any passat, en què es van registrar uns 5.000 vols. Segons han explicat fonts aeroportuàries, tot i que el nombre de vols s'ha reduït com a conseqüència de la crisi, es preveu que aquests vols estiguin més plens. En total, durant aquests dies l'oferta de seients des del Prat serà per a 550.000 passatgers. En aquesta ocasió, els destins més sol·licitats són Istambul, Tessalònica (Grècia) i Munic. Tal com és ja tradicional, el dilluns de Pasqua serà el dia de més trànsit de passatgers, amb una previsió de 894 moviments d'aeronaus, seguit del dimarts següent i aquest dijous, en què es registraran 839 i 766 operacions, respectivament. Tant l'operació sortida com la tornada d'aquests dies de vacances s'allargaran de manera escalonada durant tota la setmana. Entre els destins amb més demanda en l'àmbit estatal, Almeria destaca com una de les ciutats més triada.

Per altra banda, l'organisme aeroportuari Aena ha fet públiques les dades de trànsit de passatgers des del gener fins al mes de març, que confirmen la caiguda continuada entorn del 21% a l'aeroport de Barcelona. Per la crisi econòmica, la reducció de vols del sector i la competència del tren d'alta velocitat (TAV), el Prat manté una tendència de descens superior a l'aeroport de Barajas, que baixa prop del 16% de passatgers en els primers tres mesos d'aquest any. Dels 5.488.883 passatgers acumulats, més de 3 milions han volat a destins internacionals, mentre que els 2,4 milions restants han fet vols interns de l'Estat espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.