Montilla anima El Punt a preservar els seus principis fundacionals en el 30è aniversari

El president reivindica «catalanitat, esperit democràtic, independència i professionalitat» per gestionar el futur

La sala d'actes de la Farinera Teixidor va ser el marc de l'auster acte de commemoració del 30è aniversari d'El Punt. Va reunir unes cent cinquanta persones del món polític, econòmic, cultural, empresarial i periodístic gironí. Destacaven alguns membres fundadors, exdirectors i membres del consell editorial, i, sobretot, treballadors del diari. Dos dels quatre consellers que hi havien de ser van excusar la seva absència. Ahir mateix es va convocar la comissió bilateral Estat-Generalitat, de la qual són membres els consellers Joaquim Nadal, de Política Territorial i Obres Públiques, i la consellera de Benestar i Família, Carme Capdevila.

L'acte el va obrir el president del grup El Punt, Joan Bosch, la intervenció del qual reproduïm sencera a la plana següent, així com extractes de les paraules del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans.

Montilla va construir el seu discurs del 30è aniversari d'El Punt a partit dels objectius fundacionals pensats l'any 1979, a les beceroles de la democràcia: «Un diari català, democràtic, professional, independent i intercomarcal.» Va reconèixer que aquell Punt Diari del 1979 era una «eina per construir el país, que ens havien negat fins llavors, per construir Catalunya, no només des del punt de vista lingüístic o cultural.» El president va recordar que «El Punt va sacsejar l'atonia general i va alliberar l'esperit d'una ciutadania que reclamava també la llibertat d'expressió».

José Montilla va elogiar l'edifici de Rafael Masó, «magníficament rehabilitat», que avui acull la seu central de l'empresa que edita El Punt, el qual ha deixat de ser «un diari de les comarques gironines per esdevenir un grup de comunicació». El president de la Generalitat també va parlar de la «crisi profunda que ha sorprès tothom, ja que s'ha produït amb la mateixa rapidesa i rotunditat amb què s'havia produït el creixement: «Aquesta és la realitat que avui i els anys que vénen hauran de gestionar els integrants de la generació que, majoritàriament, no era aquí quan el Punt Diari va néixer.» Per això, va vindicar els principis fundacionals, i per això, va reivindicar que El Punt sàpiga transmetre el seu esperit a les noves fornades de professionals.

Montilla, al final del seu parlament, va voler replicar a la frase de l'inefable Miquel Martí i Pol –«Tot està per fer i tot és possible», citada per Joan Bosch en el seu discurs. «Un país, per sort, mai no s'acaba de fer del tot. I avui la frase del poeta de Roda de Ter no acaba de funcionar del tot, perquè no tot està per fer, perquè hi ha molta cosa feta, però, en canvi, sí que tot és possible.» Al final, després que Montilla hagués tallat el pastís, tots els convidats van menjar-ne, i van brindar amb cava.

El president de la Generalitat, José Montilla, va arribar a la Farinera a les set de la tarda, i va iniciar una visita a les instal·lacions de la seu central d'El Punt. Joan Bosch i Joan Vall Clara, president i vicepresident del grup El Punt, van ser els amfitrions de la visita, que també van fer el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras; la consellera de Salut, Marina Geli; l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans; el president de la Diputació, Enric Vilert; els membres del consell d'administració d'El Punt i els directors generals del grup, Anna Maria Ribas i Emili Gispert, entre altres autoritats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.