Els sindicats convoquen la tercera vaga d'ensenyament pel 10 de juny

Els principals sindicats d'ensenyament van anunciar ahir una altra vaga d'educació pel pròxim 10 de juny. Aquesta és la tercera vaga que els sindicats faran aquest curs i la segona totalment unitària. L'anunci de la vaga es va fer en el marc d'una concentració unitària contra la política educativa del govern i el projecte de llei de la LEC. La concentració, que va reunir representants sindicals d'USTEC-Stes, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT, es va fer davant la delegació del govern de la Generalitat a Girona i simultàniament es van realitzar accions similars a les altres capitals del Principat.

En el cas de Girona, hi havia, a més, un grup que denunciava la no construcció d'una nova escola a Sils.

En total hi havia una cinquantena de persones concentrades que van cridar consignes contra la LEC. Els sindicats van tornar a demanar la dimissió del conseller Ernest Maragall i van denunciar l'aliança que els partits d'esquerres del govern, excepte ICV, havien fet amb CiU. Després es va llegir un manifest unitari en què van anunciar la convocatòria de la vaga del juny.

Els motius de la vaga són els mateixos que en les convocatòries anteriors, però amb l'afegit que el projecte de llei de la LEC està ja en una fase molt més avançada.

Entre altres motius, els sindicats recorden que no volen aquesta llei per la falta de consens social, ja que consideren que no s'ha dialogat amb els sectors implicats. A més, també denuncien que amb la LEC hi haurà una desregularització horària i un augment de la jornada lectiva.

Així mateix denuncien que la LEC permetrà una disminució de l'oferta pública d'ocupació i reclamen que s'ampliïn els pactes d'estabilitat i que es cobreixin les substitucions des del primer dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.