Societat

L'IES Joaquim Bau té prou espai per obrir-hi la línia denegada per Educació

El claustre i el consell escolar del centre reclamen la dimissió de la directora del serveis territorials

El director de l'IES Joaquim Bau, Joan Serra, va detallar ahir que l'origen del conflicte, que ha culminat amb la dimissió en bloc de l'equip directiu i del consell escolar, és la denegació d'una línia més d'ESO per part dels serveis territorials d'Educació. Amb aquesta mesura, no podran matricular-se al centre 26 alumnes que havien escollit l'IES Joaquim Bau com a primera opció en la preinscripció, «tot i el dret d'elecció de les famílies». A més, Serra va remarcar que el centre té prou espais per encabir al setembre un nou grup de primer: per les obres que s'han de fer per dignificar l'escola de cuina (amb quatre aules noves), i també perquè a final d'aquest curs s'alliberaran una o dues aules (per la baixada de la matrícula que va haver-hi fa sis anys). En aquest sentit, la direcció de l'IES Joaquim Bau va lamentar que Educació haja decidit habilitar la nova línia a l'IES de l'Ebre, l'altre institut públic de Tortosa. «No només no es té en compte l'autonomia dels centres, sinó que s'ha obviat que els dos instituts tenim projectes educatius diferenciats, i el dret constitucional d'elecció que tenen les famílies», va concloure.

Serra va assenyalar que la decisió d'Educació ha generat «molta frustració» al centre, que havia aconseguit uns registres importants de preinscripció fruit «del treball conjunt de tota la comunitat educativa». Així, el director dimissionari va afirmar que havien decidit renunciar als seus càrrecs pel «compromís adquirit» amb els alumnes preinscrits i les seues famílies. «No volem prendre els 26 alumnes a un altre institut, ja que són estudiants que volen vindre a l'IES Joaquim Bau com a primera opció», va recordar. Serra va afegir-hi que Educació no els ha donat l'oportunitat de negociar, que la dimissió de l'equip directiu és «en ferm», i que «per coherència» la presentaran «totes les vegades que faci falta». D'altra banda, Serra va assegurar que no entenia les raons donades per Educació, «equilibri, equitat i cohesió de l'oferta educativa», ja que l'IES Joaquim Bau té ara uns 900 alumnes, mentre que l'IES de l'Ebre en té uns 1.300. «El més coherent, i més tractant-se de 26 alumnes, seria que Educació creés la nova línia al centre on hi ha la demanda, ja que l'IES de l'Ebre té la matrícula completa», va remarcar Serra.

Rojas manté la decisió

GUSTAU MORENO

La delegada d'Educació, Marian Rojas, es va mantenir ahir ferma en la seua decisió d'atorgar la nova línia d'ESO a l'IES de l'Ebre, en detriment de l'IES Joaquim Bau. En declaracions a ACN, Rojas va dir que la mesura pretén garantir «l'equilibri i la cohesió» de l'oferta educativa, i evitar que alguns professors puguen perdre la plaça a Tortosa, si en el futur es perden línies. Rojas, que va rebutjar la dimissió de l'equip directiu de l'IES Joaquim Bau, va anunciar que convocarà una reunió de la comissió d'escolarització, així com trobades informatives amb els pares dels alumnes afectats. En aquest sentit, un dels pares va explicar que l'origen del conflicte és una errada de càlcul d'Educació en el període de planificació. El mateix pare va revelar que la direcció els va dir que la decisió està motivada per «equilibrar» el percentatge d'alumnes nouvinguts dels centres, ara més elevat a l'IES de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.