Tancada dels sindicats d'educació per demanar la dimissió de Maragall

Tots els sindicats de l'ensenyament es van concentrar ahir davant de la seu del Consorci d'Educació de Barcelona per mostrar-se en contra de la llei d'educació de Catalunya (LEC) i per demanar la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall. A la concentració s'hi van presentar unes 200 persones, entre professors i personal del Departament d'Educació, a més a més de sindicalistes, una vintena dels quals es van tancar dins la seu.

Montse Ros, secretària general de la federació d'ensenyament de CCOO, va afirmar que la concentració «és un recordatori de la vaga de dijous», que preveu que serà «una de les més multitudinàries que s'hagin fet en l'àmbit de l'educació». Els manifestants van protestar en contra de la LEC i de les «mesures incomplertes» de Maragall, moltes de les quals són «d'estalvi». Els sindicalistes es van mostrar molt enfadats amb el conseller, ja que la voluntat de dialogar perquè s'ajornés la vaga de dijous, tal com va dir fa dos dies, «no l'han vist per enlloc». «Secrets Mag Arall, departament d'ocurrències educatives» era una de les pancartes que més es veien ahir a la plaça Urquinaona. Segons Ros, el problema és que el conseller «obre carpetes i no en tanca cap». A Tarragona i Lleida els serveis territorials van tancar abans d'hora per evitar aldarulls, i va acabar amb una denúncia dels sindicalistes lleidatans pel tancament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.