CCOO fa una crida als docents de l'escola concertada perquè s'afegeixin a la vaga del 19 de març

CCOO va fer ahir una crida als prop de 38.000 docents que treballen als centres privats concertats de Catalunya perquè s'afegeixin a la vaga convocada el proper 19 de març contra la política educativa de la Generalitat. Aquest sindicat, que té un 15% de la representació en el sector concertat, convoca els professors en solitari, ja que no va poder convèncer la UGT i la USOC de l'oportunitat de la mobilització. Joan Puntí, responsable de l'escola concertada a CCOO, va explicar que la protesta d'aquests docents està plenament justificada per la situació per la qual travessa el col·lectiu, que desenvolupa la seva feina en condicions menys beneficioses que els professionals de l'escola pública. Així, mentre que un professor d'un institut públic imparteix divuit hores de classe a la setmana i inverteix unes altres dotze hores en la seva preparació, un altre de la xarxa concertada fa 24 hores de classe i en gasta sis per dissenyar-les.

Puntí va assegurar que la llei d'educació de Catalunya (LEC) deixa «oberta la porta perquè l'homologació de les condicions entre el sector públic i el privat no es porti mai a terme». A banda d'això, el representant sindical denuncia que, en una reunió celebrada recentment, el Departament d'Educació va confirmar que no té «una proposta de calendari d'homologació ni tenen previst revisar l'acord relatiu a les plantilles amb vista al curs 2009-2010».

CCOO va considerar insostenible continuar treballant a les escoles concertades amb els mateixos professionals que fa 15 anys i va exigir una revisió urgent d'aquest acord pel proper curs. L'homologació de la remuneració dels docents de l'ensenyament concertat amb els del públic està previst que es faci de manera progressiva i que es completi el 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.