Els Mossos investiguen el robatori de cent ordinadors de la nova terminal del Prat

Les màquines van desaparèixer l'octubre passat d'una de les zones d'accés restringit als operaris

Per carregar cent ordinadors de cop, els lladres van haver d'utilitzar com a mínim una furgoneta o un camió, tret que la sostracció del material s'hagués anat fent de mica en mica i en dies successius. De fet, aquesta última hipòtesi cobra força si es té en compte la denúncia que va presentar l'empresa que els havia d'instal·lar, Ángel Iglesias SA, que assegura que els ordinadors van desaparèixer entre el 26 de setembre i el 15 d'octubre. El dia 26, el material va arribar a les instal·lacions aeroportuàries i el dia 15 d'octubre algun responsable va descobrir que havia desaparegut. Dos dies després, el 17 d'octubre, un responsable d'aquesta empresa va presentar una denúncia a la comissaria dels Mossos de Viladecans.

El que deixa més perplex d'aquest robatori és la comoditat amb què els lladres van accedir a la zona d'obres d'accés restringit i supeditat a diversos controls de seguretat. De fet, en tot el projecte hi intervenen un centenar d'empreses que hi tenen mobilitzats prop de 4.000 operaris. Tots els treballadors, degudament identificats, accedeixen cada matí al recinte d'obres amb autobusos de la mateixa empresa també autoritzats. Tots els camions que entren i surten cada dia del recinte passen també aquests controls i es registra la mercaderia que hi entra i en surt cada dia. La seguretat en les obres és a càrrec de l'empresa Prosegur, segons va confirmar ahir el portaveu de l'aeroport. L'actuació impune dels lladres demostra que alguna cosa va fallar de tot el sistema de seguretat de les obres o bé que, en realitat, és més permeable del que expliquen. El portaveu de l'aeroport no va poder precisar ahir si Aena, l'empresa pública que gestiona l'aeroport, tenia coneixement del robatori. El Ministeri de Foment és el responsable de les obres de la nova terminal. Ahir, l'empresa d'informàtica que va ser víctima del robatori, Ángel Iglesias SA, va confirmar els fets, tot i que va declinar fer més valoracions. Aquesta empresa té la seva seu matriu a Sant Sebastià i una delegació a Barcelona des d'on es gestiona la seva intervenció en les obres de l'aeroport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.