ICV exigeix responsabilitats polítiques a Huguet per la gestió del pla de Bolonya

El vicepresident d'ICV, Jordi Guillot, va carregar ahir contra ERC després que el secretari general republicà, Joan Ridao, demanés «responsabilitats polítiques» a la conselleria d'Interior –amb l'ecosocialista Joan Saura al capdavant– més enllà de la dimissió del director general dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, per la càrrega policial contra els manifestants antibolonya la setmana passada. En una entrada del seu bloc, Guillot dóna la raó a Ridao a l'hora de reclamar responsabilitats polítiques: «En té una de ben a prop, la del conseller d'Universitats, Josep Huguet, d'ERC, per la seva gestió en l'aplicació del pla de Bolonya», que va ser el desencadenant de les protestes que van acabar amb càrregues policials. Precisament ahir, el consell nacional d'ERC va aprovar una resolució que insisteix a demanar que s'assumeixin responsabilitats polítiques a Interior i dóna suport a la gestió del conseller Huguet. A més, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que aplega les principals entitats juvenils del país –i també els joves d'ICV–, va fer la mateixa petició a Interior i va reclamar el traspàs de les competències pel que fa a l'assignació de beques universitàries.

De la seva banda, el president de la Generalitat, José Montilla, va dir que els antibolonya «són una minoria poc representativa» que té actituds «poc sensates» i «malmeten» la imatge dels joves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.