Detenen l'alcalde d'Alcaucín i dotze persones més per corrupció

Formaven part d'una trama que construïa cases en sòl no urbanitzable

Les investigacions de la Guàrdia Civil apuntaven a una trama de corrupció urbanística a la regió. Els agents, en el marc de l'operació Arcos, van escorcollar l'Ajuntament d'aquest petit poble de l'interior de l'Axarquía malaguenya, a més del servei d'arquitectura de la Diputació Provincial de Màlaga. El municipi d'Alcaucín ha estat els últims anys en el punt de mira dels ecologistes, que han denunciat en diverses ocasions el procés urbanitzador en el sòl rústic d'aquesta comarca, en el camp de la qual calculen que s'han construït unes 20.000 habitatges. Dotze de les detencions es van practicar a la província de Màlaga i una a la de Huelva. Entre els arrestats hi ha diversos membres de la família de l'alcalde (fonts de la investigació han indicat que són dues filles), dos arquitectes, empresaris de la construcció d'habitatges i un intermediari.

El president de la Diputació de Màlaga, Salvador Pendón, que ahir participava en els actes del Dia d'Andalusia a Blanes, on va ser homenatjat, va evitar pronunciar-se sobre la trama de corrupció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.