Barcelona confia rebre també aquest any dos milions de creueristes

Hi haurà menys escales, 880, però els vaixells seran més grans i els preus, un 25% més barats

El Port de Barcelona confia rebre enguany també dos milions de creueristes i igualar la marca registrada l'any passat, que va ser de rècord. Aquest any, però, enmig d'una conjuntura mundial de crisi i de menor activitat en el sector turístic, és previst que s'hi facin menys escales (880 respecte de les 892 d'un any abans) però que el nombre de passatgers sigui el mateix perquè les companyies –que no han efectuat cap anul·lació– noliejaran embarcacions més grans i han abaixat els preus un 25% per poder captar així més turistes.

Durant la temporada en curs, el port de Barcelona rebrà vuit dels onze vaixells que s'han acabat de construir aquest any arreu del món. És previst que els dies de més activitat siguin el 12 de juliol (8 vaixells amb 24.000 passatgers), 2 d'agost (9 vaixells i 25.000 passatgers), 25 d'octubre (8 vaixells i 30.000 turistes) i 2 de novembre (9 vaixells i 21.000 passatgers). A més, hi ha novetats curioses, com l'arribada i sortida des de Barcelona del vaixell de creuer Crystal Serenity, propietat de la luxosa naviliera Crystal Cruises i que serà noliejat durant quinze dies (del 30 de juny al 15 de juliol) per la companyia automobilística Porsche, que hi celebrarà accions de promoció entre uns 1.750 concessionaris de tot el món. També el 12 de juliol està previst el bateig de la nau MSC Splendida, de 333 metres d'eslora i capacitat per a 3.959 passatgers.

Inversió de 7,4 milions

D'altra banda, és previst que Port de Barcelona inverteixi enguany 7,4 milions d'euros en l'ampliació i millora de les infraestructures per a vaixells de creuer, que se sumen als 73,3 milions invertits l'última dècada per les companyies que hi operen (60 milions d'aquests 73,3) i l'Autoritat Portuària. Així, és previst que s'adeqüi una part del moll adossat per guanyar línia d'atracament, que es reformi la terminal C de vaixells de creuer, que s'habiliti de manera provisional el moll de costa i que s'urbanitzi l'esplanada de la Terminal A i el moll Barcelona, entre altres millores.

Palamós, segon port de vaixells de creuer

albert vilar

El grup turístic alemany TUI també aposta perquè els seus vaixells de creuer facin escala al port de Palamós aquesta temporada, que va començar dimarts amb el vaixell Seabourn Legend. TUI ha previst quatre estades aquest primer any. La que també torna és la companyia Thomson, que després d'un any de no passar per Palamós, hi torna amb 14 escales. Aquest any el port de Palamós rebrà 32 vaixells de creuer; això vol dir 35.000 passatgers. «És el rècord de vaixells i de passatgers», va dir el president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal, i va afegir que amb aquestes xifres Palamós es consolida com el segon port de vaixells de creuer de Catalunya. Nadal va avançar, a més, que l'operador de viatges Thomson ja ha previst 20 escales al port de Palamós per a l'any que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.