Un altre Caixafòrum, a Saragossa

L'Obra Social de «la Caixa» inaugurarà a finals del 2012 un centre social i cultural fidel al seu model Caixafòrum a Saragossa. El projecte, dissenyat per l'arquitecta Carme Pinós, consisteix en un edifici de quatre plantes i una estructura singular amb dues sales d'exposicions de 810 i 430 metres quadrats suspeses en diferents nivells. El projecte es va presentar ahir a l'ajuntament de Saragossa i està previst que les obres comencin al desembre.

El model Caixafòrum aposta decididament per una línia multidisciplinària amb l'organització d'exposicions d'art antic, modern i contemporani, festivals de música i poesia, art multimèdia, debats sobre les grans qüestions d'actualitat, jornades socials i de caràcter científic i mediambiental, tallers educatius i familiars i activitats adreçades a grups de persones grans. El lema és que tothom pot trobar alguna proposta del seu interès en aquest centre. El Caixafòrum de Saragossa serà el setè que posa en marxa l'Obra Social de «la Caixa» (és el tercer fora de Catalunya, junt amb els de Palma i Madrid).

El Caixafòrum Saragossa –que tindrà una superfície construïda de més de 6.000 m²– se situarà dins de la Milla Digital, un projecte que promou l'Ajuntament de la capital d'Aragó per a empreses, equipaments i habitatges dissenyats amb un patró comú d'infraestructures avançades i desenvolupament en les telecomunicacions.

Pinós ha concebut un edifici «que fa ciutat i que permet als seus visitants que se sentin part de la ciutat». L'edifici projectat per Pinós es desdobla en dues estructures geomètriques elevades de grans dimensions on hi haurà les sales d'exposicions, que generaran així un nou espai públic a la planta baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.