WATERPOLO

FINAL DEL «PLAY-OFF» PEL TÍTOL

Campió al quadrat

L'Atlètic Barceloneta tanca la temporada amb la quarta lliga consecutiva

El CN Terrassa, tot i cedir en dos partits, va ser un finalista digne

Els mariners ja acumulen 11 títols en els darrers quatre anys

Santi Fernández
TÈCNIC DEL BARCELONETA
«Ja arribarà el moment d'avaluar aquests èxits, però cal ser conscients de la dificultat
que això implica»
Xavi Vallès
JUGADOR DEL BARCELONETA
«No ha estat una temporada fàcil i hem de valorar tot el que
hem aconseguit»
Dani Nart
TÈCNIC DEL CN TERRASSA
«Sabíem que donar la sorpresa era molt difícil; podem estar satisfets»

L'Atlètic Barceloneta va ampliar ahir el seu botí amb una altra lliga, la quarta de consecutiva i la novena del seu palmarès. Es tracta del títol que fa 11 des que va començar, ara fa quatre temporades, l'hegemonia del club mariner, que durant aquest període no ha deixat escapar cap competició estatal. Al tetracampionat de lliga, certificat ahir amb el CN Terrassa com a digne finalista, cal afegir-hi quatre copes del Rei i tres supercopes. Tot plegat amanit amb una ratxa de 126 partits sense perdre en la competició domèstica. Sens dubte, uns números que passen a la història del Barceloneta i del waterpolo de casa nostra.

Aquest domini feia que pocs dubtessin que l'eliminatòria final es resoldria en el segon partit. Els mariners, que ja s'havien imposat dimecres passat a Terrassa (8-11), ara també disposaven de l'avantatge del camp. Els vallesans, per tant, eren els primers a saber que sorprendre a la piscina de Sant Sebastià era gairebé èpic. Però havien aprés dels errors del primer duel i es van llançar a l'aigua amb la lliçó apresa. D'aquesta manera, van aconseguir arribar al descans amb el marcador igualat (6-6), i fins i tot van portar la iniciativa en dues ocasions (1-2 i 4-5). Les intervencions de Michal Diakonow –va aturar dos penals– i tres gols consecutius de Bonca hi van contribuir clarament. Per contra, quan el Barceloneta prem l'accelerador cal anar fronteres enllà per trobar algú capaç d'aturar-lo. Xavi Vallès, que seria escollit jugador més valuós de la final, Marc Minguell, Felipe Perrone, Petar Trbojevic, Víctor i Xavi Garcia... Són moltes les peces a les quals el tècnic Santi Fernández pot aferrar-se. A més, s'hi afegeix un treball defensiu brillant. De fet, aquesta intensitat defensiva va ser clau ahir per resoldre el partit –i de retruc el títol– en el tercer quart. En aquests vuit minuts es va passar del 6-6 al 10-7 gràcies a un parcial de 4-1 propiciat per l'encert de Perrone, Minguell o Vallès. El Barceloneta començava a assaborir un altre trofeu, tot i que el CN Terrassa mai va abaixar els braços. Els jugadors dirigits per Dani Nart, a pesar del desgast acumulat, van mantenir la lluita fins al darrer quart, però llavors la victòria dels locals, al final per un marcador de 12-8, ja estava segellada. Igual que una celebració més de l'Atlètic Barceloneta, amb la tradicional remullada de tots els components d'una plantilla que no perd la fam de títols.

DESTACATS

Millor jugador de la final:
-Xavier Vallès
(Barceloneta)
Màxim golejador de la lliga:
-Sergi Mora
(CN Terrassa)
Millor porter:
Michal Diakonow
(CN Terrassa)
ATLÈTIC BARCELONETA
12
CN TERRASSA
8
ATLÈTIC BARCELONETA:
Víctor García, Martín, Trbojevic (2), Español (1), Vallès (3), Perrone (1), Xavi Garcia –equip inicial–, Mínguez, Minguell (3), Ivovic (1), Delgado, Fernández (1) i López.
CN TERRASSA:
Diakonow, Sanz, Mora (1), Bonca (3), Piralkov (1), Nagy (1), Aguilar –equip inicial–, Domínguez, Pérez, Gallego (1), Alcaide, González (1) i Llobregat.
PARCIALS:
3-2, 3-4, 4-1 i 2-1
ÀRBITRES:
Santi Rodríguez i Juan C. Cabello.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.