Viatge al fons de 22 anys de nuñisme

Àlex Santos presenta el segon llibre de la trilogia sobre l'entorn del FC Barcelona

En aquesta obra es fa un repàs exhaustiu del mandat de Josep Lluís Núñez

½El Col·legi de Periodistes de Catalunya va servir ahir d'escenari per a la presentació del llibre L'entorn. Rere els passos del nuñisme, escrit per Àlex Santos, periodista de l'Agència EFE i col·laborador d'aquest diari. El llibre és la segona part d'una trilogia sobre el famós entorn del FC Barcelona, que va començar amb Joan Laporta en la lluita pel poder i es completarà amb una tercera part, un assaig en què els mitjans de comunicació seran els protagonistes.

Santos aborda en aquest llibre la figura de l'expresident del Barça Josep Lluís Núñez fent una anàlisi exhaustiva no només dels seus 22 anys de mandat, sinó també dels anys previs a la seva arribada al poder. L'autor explica la manera de fer i desfer de Núñez i també els molts interessos que sempre s'han mogut al voltant del club català.

Tant Santos com Pep Riera, director de la col·lecció Fora de Joc que edita Cossetània Edicions, van destacar en la presentació del llibre els molts paral·lelismes que hi ha entre les figures de Núñez i l'actual president Laporta. «Laporta i Núñez, Núñez i Laporta han donat mostres d'una habilitat extraordinària per sobreviure en la presidència», relata Àlex Santos en el llibre. Els dos mandataris van passar per moments difícils en la presidència i els dos van aconseguir sobreposar-se en diverses oportunitats. Riera també va destacar que en aquest llibre es pot comprovar com alguns dels conflictes que tenen el Barça com a protagonista no neixen perquè sí, molts es repeteixen, i va posar com a exemple l'actual conflicte amb TV3, que ja va tenir la directiva de Núñez i que s'explica en el llibre.

El llibre, igual que l'anterior, segons Santos, ajudarà el barcelonista a situar qui és qui en l'entorn d'aquest club, també refrescarà la memòria del culer amb alguns episodis fins i tot esperpèntics, com el que va protagonitzar el llavors vicepresident Joan Gaspart, que es va asseure a la banqueta en dos partits amb Kubala de tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.